25 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı İstanbul Airshow'a hazırlanıyor!

Atatürk Havalimanı İstanbul Airshow'a hazırlanıyor!

Atatürk Havalimanı İstanbul Airshow'a hazırlanıyor. Genel Havacılık Terminali'nde 25-28 Eylül'de düzenlenecek fuar için aprondaki hurda ve hacizli uçaklar kaldırılacak. Bu uçaklar, apronda hazırlanan başka bir alana taşınacak.



Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Termimali'nde 25-28 Eylül'de düzenlenecek 10. Uluslararası Havacılık Fuarı (AIREX) için aprondaki hurda ve hacizli uçakların kaldırılacağı belirtildi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) desteği, Türk Hava Yolları (THY), TAV Havalimanları ile THY Teknik'in ana sponsorluğunda düzenlenecek fuar, ilk kez "İstanbul Airshow" adıyla anılacak.


Fuar için terminaldeki düzenlemeler çerçevesinde apronda park halinde bulunan hurda ve hacizli uçaklar kaldırılacak. Bu uçaklar, apronda hazırlanan başka bir alana taşınacak. 


Fuarda dünyanın önde gelen hava aracı ve motor üreticileriyle havacılık sektöründe faaliyet gösteren işletmeler bir araya gelecek. Yurt içi ve dışından birçok delegasyonun yer alacağı fuarda, Türkiye'de havacılık sektöründe yaşanan önemli gelişmelerin tartışılması bekleniyor.


AA


Geri Dön