24 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı'na 'Acil Yardım Telefonları' yerleştirildi

Atatürk Havalimanı'na 'Acil Yardım Telefonları' yerleştirildi

Atatürk Havalimanı'nda sağlık, yangın gibi acil durumlar için 49 adet, üzerinde sadece dört tuşun yer aldığı 'Acil Yardım Telefonları' yerleştirildi



İstanbul Atatürk Havalimanı'na yaşanabilecek polisiye olaylar, sağlık müdahaleleri, yangın ihbar ve diğer acil durumlar için `Acil Yardım Telefonları' tahsis edildi. Atatürk Havalimanı'nı işleten TAV Havalimanları Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Havalimanı'nda acil sağlık ve güvenlik otoriteleri ile birlikte yapılan yer tespit çalışmasında İç ve Dış Hatlar Terminalleri ile Katlı Otopark'ta belirlenen stratejik noktalara monte edilen toplam 49 adet telefonun, sadece dört tuşu bulunduğu belirtildi.
Yapılan açıklamada, telefonlarda birinci tuşun `Acil Sağlık Yardım', ikinci tuşun `Yangın İhbar', üçüncü tuşun `Polis Haber Merkezi', dördüncü tuşun ise `Terminal Operasyon Merkezi'ni arayacak şekilde yapılandırıldığı vurgulandı. Açıklamada, bu telefonların `Acil Sağlık Yardım' için kullanımında, çağrıyı alan personelin aranan lokasyon bilgisini bilgisayarının ekranında anında görebildiği ve arayan kişinin bulunduğu yeri tarif etmesine gerek kalmadan, ilgili personelin olay yerine sevk edildiği ifade edildi.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, şunları kaydetti: "Atatürk Havalimanı'nda her gün yaklaşık 80 bin yolcuya 365 gün 24 saat hizmet veriyoruz. Küçük çaplı bir şehir niteliğinde olan Atatürk Havalimanı'nda her gün ortalama bir ilçe nüfusu kadar yolcu sirkülasyonu gerçekleşiyor. Bu projeyle acil durumlarda belirlenen merkezlere telefon numarası bilmeden, anında haber verilebilmesi amaçlandı."
Radikal

 


Geri Dön