25 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı'nın yenilenen CIP salonu hizmete girdi!

Atatürk Havalimanı'nın yenilenen CIP salonu hizmete girdi!

Türk Hava Yolları 'nın (THY), Atatürk  Havalimanı Dış Hatlar Terminali 'nde yenilen CIP Salonu hizmete girdi. İstanbul  Vali Yardımcısı Ahmet aydın, THY 'yi izlemeye devam ettiklerini ifade etti



Türk Hava Yolları 'nın (THY), Atatürk  Havalimanı Dış Hatlar Terminali 'nde yenilen CIP Salonu hizmete girdi. CIP Salonun hizmete girmesiyle ilgili düzenlenen törende konuşan İstanbul  Vali Yardımcısı Ahmet aydın, THY 'yi izlemeye devam ettiklerini belirterek,
 'Büyük Atatürk 'ün dediği gibi burada çağdaş medeniyetin üzerine çıkılmış'  dedi.
                Dünyanın birçok bölgesinde havalimanı gezdiğini ve oradaki CIP  salonlarının bugün açılan salonun çok gerisinde kaldığını ifade eden Aydın,  'THY 'nin geldiği noktadan bir Türk olarak gurur duyuyoruz. THY gerçekten çağın  ötesinde bir hizmetle yoluna devam ediyor' diye konuştu. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, yenilen CIP salonu ile  yolcuların iyi bir eğlence ve dinlenme ortamına kavuştuğunu kaydetti.
                Havacılığın sadece yeni uçak ve zamanında kalkış olmadığını, yolcunun  havalimanına gelişinden uçağa bininceye kadar rahat etmesinin sağlanması  gerektiğini vurgulayan Topçu, bu konuda her şeyi düşündüklerini ve yaklaşık 3  milyon dolara mal olan salon için hiçbir masraftan kaçınılmadığını söyledi.
                THY CIP Salonu 'nun THY ve Turkish Do&Co tarafından yapıldığını ve  işletmesini de Turkish Do&Co 'nun üstleneceğini belirten Topçu, 'İlk defa böyle  bir konsept ortaya koyuyoruz. İnşallah başarılı olur. Ülkemiz artık her alanda yarışıyor. İstanbul CIP salonunun dünyanın en iyilerinden biri olacağına  inanıyorum' dedi.
                Topçu, yenilen CIP salonunda getirilen yeniliklerden birinin de ayrı  pasaport ve güvenlik girişinin bulunması olduğunu ifade ederek, salondan Business  biletli yolcular ile THY 'nin Özel Yolcu Programı Miles&Smiles üyesi Elite ve Elite Plus kart sahibi yolcuların ve Star Alliance Gold kart sahiplerinin  yararlanabileceğini kaydetti.
                Turkish Do&Co Yönetim Kurulu Başkanı Attila Doğudan da,   CIP salonunun  Otoban Mimarlık tarafından tasarlandığını ve değişik ülkelerden gelen yolculara  farklı deneyimler sunduklarını söyledi.
                Bu konuda Singapur ve Hong Kong gibi ileri ülkelerin izlendiğini ve bütün  o deneyimlere bakılarak İstanbul için en ideal konseptin oluşturulduğunu ifade  etti.
                Değişik ülke ve kültürlerden gelen yolcuları rahat ettirmeyi  hedeflediklerini anlatan Doğudan, şöyle dedi:
                '3 bin metrekare kapalı alanı ve günde 2 bin kişi kapasitesi olan bir  yerde bir kütüphane, sinema salonu, çocuklar için özel alanlar, dinlenme odaları,  duş imkanları ve zeytin bahçemiz var. Transit yolcularımız herhangi bir  toplantıyı video konferansla yapabilir. Bir haber merkezimiz var. 9 haber  kanalını takip edebilirler. Yabancı mutfaklardan örnekler var. Yeni bir hat  açıldığı zaman veya yeni bir bölgeye promosyon yapmak için burası her zaman bir  promosyon alanı olacak.
                Türkiye 'nin damak tadı ve misafirperverliğini gösteren bir yer. Pidecimiz  var. Sabah açmalar ve poğaçalar müşterinin önünde yapılacak. Hem yapma kültürünü  görüyorsunuz, hem onu seyretmek eğlence hem de taze olarak yiyebiliyorsunuz. Öğlen ve akşam yemekleri için köftecimiz var, makarna ve meze bölümümüz var.  Yolcularımıza lahmacun ve kebap ikram edeceğiz.'
                Doğudan, 80 personelle hizmet verilecek CIP salonunda ayrıca, yerli ve  yabancı dergi ve gazeteler, televizyon ve müzik sistemi, bilardo alanı,  kütüphane, tüm gerekli teknik donanıma sahip business center, mescit ve masaj  salonunun bulunduğunu sözlerine ekledi. Yapılan konuşmaların ardından THY CIP Salonu 'nun açılışını yapan  davetliler daha sonra salonu gezdi.
                AA


Geri Dön