29 / 03 / 2024

Atatürk Köşkü'nde çocuk müzesi açıldı!

Atatürk Köşkü'nde çocuk müzesi açıldı!

Yalova’da restore edilen Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü arazisi içerisindeki Atatürk Köşkü, düzenlenen törenle ’Atatürk ve Çocuk Müzesi’ olarak açıldı. TİGEM’den 10 yıllığına İl Özel İdaresi’ne tahsis edilen müzenin açılış kurdelesini çocuklar kesti.



Yalova’da restore edilen Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazisi içerisindeki Atatürk Köşkü, düzenlenen törenle ’Atatürk ve Çocuk Müzesi’ olarak açıldı. Yalova Valisi Esengül Civelek’in girişimleriyle TİGEM’den 10 yıllığına İl Özel İdaresi’ne tahsis edilen müzenin açılış kurdelesini çocuklar kesti.


1929 yılında Atatürk’ün emri ile Yalova’daki TİGEM arazisine inşa edilen Baltacı Çiftliği Köşkü, Yalova Valisi Esengül Civelek’in girişimleri ile TİGEM’den 10 yıllığına İl Özel İdaresi’ne tahsis edildi. Tahsisin ardından Milli Saraylar Daire Başkanlığı’nın onayıyla yıpranan köşkün bakım ve onarımı yapıldı.


Restoresi tamamlanan köşk, Atatürk ve Çocuk Müzesi olarak düzenlenen törenle açıldı. Törene Yalova Valisi Esengül Civelek’in yanı sıra Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan ile kurum müdürleri ve daire amirleri ile çocuklar katıldı. 


Törende konuşan Vali Civelek, "TİGEM’e Büyük Önder’in Baltacı Çiftliği’ndeki bu köşkünü Yalova Valiliği’ne tahsis ettikleri için şükranlarımı sunuyorum. Valiliğimizce restorasyonu, teşhiri ve tanzimi yapılan Atatürk’ün Baltacı Köşkü’nü ’Atatürk ve Çocuk Müzesi’ olarak ilimize kazandırmaktan ve çocuklarımıza armağan etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Müzemiz ilimize, bölgemize, ülkemize hayırlı olsun" dedi.


AÇILIŞ KURDELESİNİ ÇOCUKLAR KESTİ


Yapılan konuşmanın ardından müzenin açılışı yapıldı. Müzenin açılış kurdelesini protokolün destekleriyle çocuklar kesti. Protokol ve ziyaretçiler, Atatürk’ün çocuklara bakış açısının her yönüyle yansıtıldığı müzeyi gezerek bilgi aldı.


Ankara Son Söz


Geri Dön