25 / 04 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu ne zaman açılacak?

Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu ne zaman açılacak?

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, bir buçuk yıldır kapalı olan Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu'nun ne zaman açılacağını Başbakan Yıldırım'a sordu..



Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu ne zaman açılacak?


CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu'nun bir buçuk yıldır kapalı olmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.


Atatürk Orman Çiftliği içerisinde bulunan Tarihi Şarap Fabrikası binası restore edilerek Müze ve Sergi Salonu'nu haline getirmişti. Binanın müze kısmında çiftlikte kullanılan eski alet, makine ve donanım sergilenirken ve sergi salonu da her türkü sanatsal sergi faaliyetlerinde kullanılıyordu.


Söz konusu binada 4 Kasım 2015 tarihinde kuşkulu bir şekilde yangın çıktı ve müze ve sergi salonunda önemli hasar meydana geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yangın tarihinde yaptığı açıklamada 2000 metrekarelik binanın çatısının 250 metrekarelik kısmının yandığı, müze olarak kullanılan kısımda hasar bulunmadığı ifade edilmişti.


Yangından bu yana 1,5 yıllık bir zaman geçmiş olmasına rağmen, söz konusu müze ve sergi salonu kapalı tutulmaktadır.


Gök'ün soruları

1- Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yangın günü (4 Kasım 2015 tarihinde) yaptığı binanın çatısının 250 metrekarelik bölümünün zarar gördüğü, diğer kısımlarda hasar bulunmadığına yönelik açıklamaya rağmen, hasarın verdiği hasar gerekçe gösterilerek müze ve sergi salonunun 1,5 yıldır kapalı tutulmasının nedeni nedir?


2- Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu'nda çıkan yangının nedeni belirlenmiş midir?


3- Atatürk Orman Çitfiği Müze ve Sergi Salonu ne zaman faaliyete açılacaktır?


4- Müze ve Sergi Salonunda sergilenen eserler şimdi nerede ve nasıl korunmaktadır? Söz k




Geri Dön