29 / 03 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği sosyal tesisine ayda 14 bin TL kira ödenecek!

Atatürk Orman Çiftliği sosyal tesisine ayda 14 bin TL kira ödenecek!

TBMM yönetimi tarafından milletvekilleri için Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yaptırılan sosyal tesislere ayda 14 bin lira kira ödeneceği ortaya çıktı. İçerisinde tenis kortlarının da bulunduğu tesis gelecek ay açılacak.



TBMM yönetiminin, aylarca uğraştan sonra milletvekilleri için yaptırdığı sosyal tesise ayda 14 bin lira kira ödeneceği ortaya çıktı. Tenis kortları, spor alanları, oyun salonları, basket sahası ve restoran gibi donatıların olduğu Atatürk Orman Çiftliği’ne ait arazideki sosyal tesis, önümüzdeki ay açılacak. Tesisi daha önce  Ankara  Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği ve kira bedelinin da aynı olduğu öğrenildi.


TBMM Başkanlığı’nın uzun bir süreden beri devam eden sosyal tesis arayışı sona erdi. Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) tarihi TEKEL bira fabrikasının arazisine yapımı planlanan sosyal tesisi yargının durdurması üzerine, yine AOÇ arazisi içerisinde olan ve Büyükşehir Belediyesi ASKİ tesislerinde karar kılındı. Âlâ tesisleri olarak geçen sosyal tesisleri yıllarca belediye işletti. Belediye tesisleri AOÇ tüzel kişiliğine iade edince, TBMM Başkanlığı aynı koşullarda talip oldu.


38 DÖNÜM, 14 BİN LİRA

Ankara Beştepe’de Atlı Spor Kulübü’nün yanında yer alan VIP tesisin, Meclis sosyal tesisine dönüştürülmesi çalışmaları tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi. 38 dönüm arazi üzerine kurulu olan yürüyüş yolları, spor alanları, tenis kortları, yüzme havuzu, restoran ve kafetaryası bulunan sosyal tesise TBMM, aylık 14 bin lira ödeyecek. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in görevi devretmeden önce tesisin açılışını yapacağı öğrenildi. Tesisin işletmesini ise Meclis kendi üstlenecek ve Meclis lokantasının elemanları burada da görev yapacak.


Bahçe lokantası kapandı

Âlâ tesisinin devralınmasıyla TBMM yerleşkesinde haftasonları açık olan tek mekan olan Bahçe Lokanta da kapatıldı. Lokantada son hizmet önceki gün verildi. Meclis’te askeri taburun bulunduğu dönemde Tabur Gazinosu olarak çalışan tesis, taburun lağvedilmesiyle Bahçe Lokanta’ya dönüştürülmüştü. Tabur Gazinosu iken alkollü içki servisi yapılan lokanta sivile devredilince alkollü içki servisi kaldırılmıştı.


Ankara’daki tek tesis

Mİlletvekİllerİ, Ankara Refik Belendir Sokak’daki sosyal tesisisin kapatılmasından sonra eski ve mevcut milletvekillerinin zaman geçireceği tek sosyal mekan Âlâ tesisleri olacak. Milletvekilleri için İstanbul’da daha fazla olanak bulunuyor. Vekiller, Milli Saraylara ait saray ve kasırların restoran ve kafelerinden yararlanabildikleri gibi konuklama için Florya Tesisleri’nin yanı sıra Beşiktaş’da iki ayrı misafirhane bulunuyor.



Hürriyet


Geri Dön