19 / 04 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği’ne otopark geliyor!

Atatürk Orman Çiftliği’ne otopark geliyor!

1937'de Hazine'ye devredilen Atatürk Orman Çiftliği'nde 25 dönümlük boş alan otopark olarak değerlendirilecek. Arazinin otopark olarak kiralanması işi ise ihale edilecek.



Mustafa Kemal Atatürk tarafından “Halkın kullanması, yeşil alanın korunması ve tarım yapılması” vasiyetiyle 1937'de Hazine'ye devredilen Atatürk Orman Çiftliği'ne (AOÇ) şimdi de oto pazarı kuruluyor. Daha önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılan arazide, kiralanan bölümler ile giderek küçülen AOÇ'de, bu kez de boş olarak duran 25 dönümlük bölüm, kapalı ve açık otopark ile araç pazarı olarak kiralanacak. Yayınlanan ihale ilanına göre, AOÇ'de mülkiyeti AOÇ Müdürlüğü'ne ait olan ve atıl durumda bulunan 25 bin 303 metrekare boş alanın araç park alanı, açık oto pazarı veya otopark olarak kiralanması işi için açık artırma usulü ile ihale yapılacak.


İhale zarfları açıldıktan sonra açık artırma yöntemine gidilecek. Muhammen bedel, aylık 12 bin 500 lira olarak öngörüldü. İşletmecinin belirlenmesi ve sözleşmenin yürürlüğe girmesiyle birlikte bu alan 10 yıllığına kiralanmış olacak. İhaleye katılmak isteyenler şartnameyi AOÇ Ticaret Müdürlüğü'nden 100 TL bedelle, posta yolu ile 150 TL bedelle temin edebilecek.


GÜNDEN GÜNE KÜÇÜLÜYOR!


1925'te 20 bin dekarlık çorak ve bataklık bir arazinin ıslah edilmesiyle Atatürk'ün emriyle kurulan “Gazi Çiftliği” daha sonra 52 bin dekarlık bir alana ulaştı. Ancak çıkarılan 8 ayrı yasa ile kiralama, kamulaştırma ve devir yoluyla elden çıkarılan 18 bin 770 dekar arazi sonucunda AOÇ'nin mevcut arazisi 33 bin dekara indi. 2008'de de 258 bin metrekare arazi 49 yıl süreyle bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsis edildi. 750 bin metrekarelik Cumhurbaşkanlığı Sarayı da AOÇ arazisi üzerine yapıldı.



Sözcü


Geri Dön