25 / 04 / 2024

Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları metro ile ne zaman birleşecek?

Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları metro ile ne zaman birleşecek?

İstanbul’un Avrupa yakasındaki Atatürk Havalimanı’ndan Anadolu'daki Sabiha Gökçen Havalimanı’na direkt metro hattı ne zaman açılacak? Sabiha Gökçen metrosunda son durum ne? İşte Atatürk ile Sabiha Gökçen Havalimanları’nı birleştiren proje...



Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları metro ile ne zaman birleşecek?


İstanbul’un iki yakasındaki havalimanları; Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı ve Pendik’teki Sabiha Gökçen Havalimanı arasındaki metro hattının 2017’te tamamlanması planlanıyor. Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Projeler Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına Demiryolu Bağlantıları projesinin detayları şöyle;



Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları metro ile ne zaman birleşecek?


Projeye göre Atatürk Havaalanı'nda bulunan bir yolcu, 4 kilometrelik Ataköy bağlantısı ile Halkalı'dan gelen metro hattında İstanbul Boğazı'na doğru ilerleyerek  Marmaray  aracılığıyla Kadıköy - Kartal metrosundan devamla Kaynarca'dan 9 kilometrelik bağlantı hattı ile Sabiha Gökçen Havaalanı'na ulaşabilecek.

Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları metro ile ne zaman birleşecek?

Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarını aktarmasız birbirine bağlanması amaçlanan projenin uygulama projeleri 01 Temmuz 2011 tarihinde tamamlandı.



Atatürk ve Sabiha Gökçen metrosunda son durum!


4 kilometrelik Atatürk Havalimanı bağlantısı ve 9 kilometre Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantısını içeren projede; Hızlı, çift hat, elektrikli, sinyalli, Uygulama Projesi tamamlandı ve yapım ihalesi hazırlık çalışmaları devam ediyor. Böylelikle 2007’de başlayan proje ile 2017 yılında Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına aktarmasız bağlantı sağlanacak.


Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına Demiryolu Bağlantıları projesinin bedeli, 807 milyon 921 bin TL olarak hesaplandı.



Kaynarca’dan sonra Sabiha Gökçen!


Kadıköy - Kartal Metro Hattı; Kaynarca istikametine doğru uzatılması kararı alındı ve planlara işlendi. Kartal - Kaynarca arası yaklaşık 4,4 kilometre olan hat üzerinde Yakacık İstasyonu, Pendik İstasyonu ve Kaynarca İstasyonu yer alıyor. Kaynarca İstasyonu ile Sabiha Gökçen Havalimanı arası bağlantı hattı, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Projeler Genel Müdürlüğü tarafından projelendiriliyor.



Sabiha Gökçen metrosu istasyonları!


17 Ağustos 2012 tarihinde hizmete açılan Kadıköy – Kartal metrosu ile 32 dakikada Kadıköy – Ayrılıkçeşme – Acıbadem – Ünalan – Göztepe – Yenisahra – Kozyatağı – Bostancı – Küçükyalı – Maltepe – Huzurevi – Gülsuyu – Esenkent - Hastane/Adliye – Soğanlık – Kartal istasyonları geçerek Kartal’a gelen yolcu, tamamlanacak uzatma hat ile Kaynarca’ya gelen yolcu, 


Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu ile buradan itibaren Kaynarca Merkez – Hastane – Dumlupınar – Yayalar – Bağlar – Sanayi  - Sabiha Gökçen Havalimanı istasyonlarını geçerek İstanbul’un Anadolu yakasındaki havaalanına gelmiş olacak.


Geri Dön