19 / 04 / 2024

Atatürk'ün evi Kırklareli'ne inşa edilecek!

Atatürk'ün evi Kırklareli'ne inşa edilecek!

Kırklareli Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin aynısını Kırklareli’ne yapmak için ilk adımı attı. Mehmet Kesimoğlu, Atatürk Evi ve Müzesi’ni Belediyenin kasasından para çıkmadan yapacaklarını söyledi.



Kırklareli Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin aynısını Kırklareli’ne yapmak için ilk adımı attı.


1 Ekim 2014 ve 3 Şubat 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen meclis toplantılarında İmar Komisyonuna havale edilen Atatürk Evi ve Müzesi için hazırlanan komisyon raporu meclise sunuldu. Yayla Mahallesi’ne yapılması planlanan Atatürk Evi ve Müzesi için hazırlanan raporda plan tadilatının İmar Komisyonunca uygun bulunduğu açıklandı.


Belediye Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul ettiği rapor sonrası Atatürk Evi ve Müzesi içinde ilk adım atılmış oldu.


Konu hakkında meclis üyelerine bilgi veren Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, Atatürk Evi ve Müzesi’ni Belediyenin kasasından para çıkmadan yapacaklarını söyledi. Belirlenen bölgenin 3 parselden oluştuğunu ifade eden Başkan Kesimoğlu, 2 parselin hayırsever bir vatandaş tarafından satın alınarak Kırklareli Belediyesi’ne 49 yıllığına kullanım hakkını vereceğini, geri kalan 1 parsel için ise görüşmelerin önümüzdeki günlerde sonuçlanacağı ve belediyeye hibe edileceğini söyledi.

Başkan Kesimoğlu, "Çeşitli kurum ve kuruluşlardan alacağımız yardımlar ile belediyemizin bütçesinden herhangi bir çıkış söz konusu olmadan, belediyemizi borçlandırmadan Atatürk’ün evini Kırklarelimize kazandırmış olacağız" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi Mehmet Hilmi Çiler ise, "Bizim bu ülkede, bu şehirde yaşamamızın nedeni olan Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum. Böyle bir projede katkımız olmasından dolayı büyük bir gurur duyuyoruz ve onaylıyoruz" diye konuştu.


Anayurt


Geri Dön