29 / 03 / 2024

Atatürk'ün Termal Oteli gelecek ay açılacak!

Atatürk'ün Termal Oteli gelecek ay açılacak!

Atatürk'ün talimatıyla 22 Ocak 1938 tarihinde kurulan, 1984 yılında yıkılan Termal Oteli, aslına uygun olarak yeniden inşa edildi



Yalova'nın Termal ilçesinde, kaplıca turizminin geliştirilmesi amacıyla Büyük Önder Atatürk'ün talimatıyla 22 Ocak 1938 tarihinde kurulan, 1984 yılında yıkılan Termal Oteli, aslına uygun olarak yeniden inşa edildi.

AK Parti Yalova Milletvekili İlhan Evcin, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaplıca sularının oluşturduğu korozyon (aşındırma) nedeniyle zamanla hasar gören tarihi otelin 1984 yılında yıkıldığını hatırlattı.

Evcin, otelin yeniden yapımına 2004 yılında başlandığını, bugüne kadar tamamlanamamasının müteahhit firmadan kaynaklandığını ifade ederek, "Otel için yıl başından önce 415 bin TL'lik ödenek getirildi. Şu anda bir katın tefrişi bitti. Toplantı salonunun da bitti. Gelen parayla da son katın tefrişi yapılıyor. Otelin tesisatlarda yapılacak kontrollerin ardından nisan ayında açılması planlanıyor" dedi.

Termal Oteli'nin bulunduğu kaplıca işletmesinin özeleştirilmesi gerektiğini savunan Evcin, şöyle konuştu:
"Şu anda işletmede 182 kişi çalıştırılıyor. Özel bir sektör olarak o tesiste 182 personel çalıştırır mısınız, çalıştırmaz mısınız? Bilançolarına bakarsanız zarardalar. Termal Kaplıcaları İşletmesi'nin Termal'in sahibi olan
Termal Belediyesine devrinin yaptırılması gerektiğini düşünüyorum. Termal'in ve Yalova'nın geleceği olarak buranın kurtuluşunu özelleştirilmesinde görüyorum."

Kaplıca turizminin geliştirilmesi için Atatürk'ün talimatıyla yaptırılan Termal Oteli, 22 Ocak 1938'de hizmete girmişti. Atatürk'ün otel açılışında kaldığı oda bir süre aynen muhafaza edilmiş, daha sonra eşyaları Dolmabahçe
Sarayı'na taşınmıştı. 1981 yılında hasarın artması üzerine işletmeye kapanan otel 1984 yılında yıkılmış, 2004 yılında yapımına yeniden başlanmıştı. 60 oda ve 110 yatak kapasiteli otelde kokteyl salonu, sauna ve kür merkezi, 600 kişilik konferans salonu ve rehabilitasyon merkezi bulunuyor.
AA


Geri Dön