29 / 03 / 2024

Aterenerji güneş enerji santrali kuracak!

Aterenerji güneş enerji santrali kuracak!

Güneş enerjisi santrali kurmayı planlayan yatırımcılara anahtar teslim hizmet sunan Aterenerji. bu yıl toplam 10 MW'lık GES kurulumu hedefliyor. Atergrup Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Ceylan, bunun 3 MW'lık kısmını tamamladıklarını söyledi.



Anahtar teslim güneş enerjisi santrali kuran Aterenerji, bu yıl 10 MW'lık GES kurulumu yapmayı planlıyor. Bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeler ile Ege Bölgesi'ne güneş enerji sistemleri açısından önemli katkılarda bulunduklarını vurgulayan Atergrup Yönetim Kurulu Başkam Volkan Ceylan, "Atergrup olarak inşaat sektöründe taahhüt, uygulama ve toptan-perakende satış konularındaki şirketlerimiz ve alt markalarımızla 1995'ten bu yana faaliyet gösteriyoruz. Solar enerji konusunda 2010'da başlattığımız araştırmaları 2012'de tamamladık ve Aterenerji'yi kurduk. Distribütörlüğünü aldığımız Alman-Türk ortak girişimi olan Schmid-Pekintaş panelleri, 1. sınıf ekipman tercihimiz, uzman kadromuz ve güçlü ekibimiz ile hizmet veriyoruz" dedi. 


Çok kısa bir sürede Ege'nin en büyük çatı projesi olan Güreş Tavuk Çiftliği projesini tamamladıklarını ve çiftliğin 5 adet çatısını solar paneller ile kapladıklarını anlatan Ceylan, "Kapasitesi 1 MW olan bu tesis, 2014'te mahsuplaşarak kendi elektriğini üretmeye ve fazlasını devlete satmaya başladı. Bir diğer örnek projemiz ise kapasitesi 1 MW olan Minya Soğuk Hava Deposu. Bu da Ege'nin en büyük soğuk hava deposu olma özelliğini taşıyor. Manisa-Turgutlu'da yer alan bu tesiste, Schmid-Pekintaş'ın polikristalin panelleri kullanıldı. Alt konstrüksiyonda ise magnelis özellikli Atersolar profilleri tercih ettik. Düzce'deki Aluform Pekintaş binası üzerine 1 MW çatı üstü kurulumunu da Aterenerji gerçekleştiriyor. Çatı kurulumlarına ek olarak, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından açılan Balabanköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne ait araziye konumlandırılan GES Projesi de bizim sorumluluğumuzda. Müşterilerimize A'dan Z'ye anahtar teslim EPC hizmeti sunarak, gerektiğinde finansal kolaylıklar sağlayarak, Avrupa standartlarında uzun yıllar sorunsuz çalışabilecek sistemler kuruyoruz" diye konuştu. 


GES için eğitimli personel yetiştiriyor 


Kurulumunu üstlendikleri tüm projelerde yasal süreçlerin yönetilmesi, elektrik&statik projelendirme, malzeme alımı, ışınım analizleri ve teknik raporlama, sistem kurulumu ve devreye alma hizmetlerini sunduklarım ifade eden Ceylan, "2016 hedefimiz 10 MW GES kurulumu gerçekleştirmek. Bunun 3 MW'lık kısmı tamamlandı. Enerji tesislerinde yatırımlar yapıldıktan sonra en büyük problem işletme ve bakım. Biz, modül hücrelerde oluşabilecek her türlü hasarı özel cihazlarla ölçüyoruz. Panel yüzeyinde oluşabilecek tozlanma sebebiyle ortaya çıkabilecek performans düşüşlerinin önüne geçmek için uzmanlarımız saf su kullanılan özel dönüşüm cihazları ile panel yüzeylerini temizliyorlar" dedi. 


Endüstriyel yapılardaki uzmanlıkları nedeniyle birçok sanayicinin solar enerji çözümleri konusunda kendilerinden yardım ve destek talebinde bulunduğunu vurgulayan Ceylan, "Yatırımın maliyet hesapları GES kurulumu düşünen potansiyel müşterilerimiz tarafından olumlu karşılanmasına rağmen mevzuattaki işleyiş ve yasal süreç yatırımcıların bir adım geride durmasına sebep oluyor. 


Müşterilerimizin bu bakış açısını anlıyor ve yasal prosedürler hakkındaki deneyimlerimizi anahtar teslim sistem kurulumu başlığı altında sunuyoruz. Böylelikle, yatırımcüar, herhangi bir prosedür ve yasal süreçle uğraşmak durumunda kalmaksızın yatırımlarını gerçekleştiriyorlar. Sürecin devamında ise, tüm izinleri alınmış ve kurulumu tamamlanmış güneş enerji sistemi anahtarım müşterimize teslim ediyoruz" diye konuştu. 


Kaliteli bir sistem kurulumu için ustaların iyi eğitimli olması gerektiğine dikkat çeken Ceylan, "Güneş enerjisi Türkiye'de yeni bir sektör olduğu için deneyimli ve kaliteli eleman bulmak kolay değil. Biz de bünyemizdeki Atersan Akademi, GES kurulumu hakkında sektördeki diğer ustalara eğitim verecek konuma getirdik ve dışarıdan katılan tüm ustalara bir sertifika belgesi verdik. Müşterilerimize Adan Z'ye anahtar teslim EPC hizmeti veriyoruz. Sadece kurulum yaparken veya ürün satarken değil, sistem kurulumu tamamladıktan sonra da hizmetlerimiz devam etmektedir" diye konuştu. 


Bulabildiğimiz her alanda GES kurmalıyız Türkiye'nin enerji ithalatını azaltmak ve maliyetlerdeki artışlardan zarar görmemek için bulunacak her alanda fotovoltaik tesislerle, güneşten elektrik imkanının değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Ceylan, "Enerji talebindeki artış beraberinde birçok sorunu getiriyor. Bunları arz sıkıntısı, yerli ve yenilebilir kaynakların yeterli düzeyde kullanılamaması, yetersiz enerji politikası, enerji verimliliğinin yeterince uygulanamaması, kamuda kurumlar arası yetersiz koordinasyon, özel sektör için yeterli destek ve teşvik mekanizmalarının uygulanamaması, sektörde oluşan bilgi kirliliği ve uzman eksikliği şeklinde sıralayabiliriz. Çözüm politikalarının geliştirilememesi ileriki yıllarda daha büyük sıkıntılara sürükleyebilir" dedi. 




Dünya


Geri Dön