24 / 04 / 2024

Atıl durumdaki Dedeman Aquapark Su Cenneti temizleniyor!

Atıl durumdaki Dedeman Aquapark Su Cenneti temizleniyor!

İmara aykırı olduğu gerekçesiyle 2012 yılı sonunda Dedeman Otel ile sözleşmesi feshedilerek Muratpaşa Belediyesi'ne devredilen Dedeman Aquapark Su Cenneti'nin bulunduğu bölge, belediye işçileri ve iş makinelerinin yardımıyla temizleniyor



İmara aykırı olduğu gerekçesiyle 2012 yılı sonunda Dedeman Otel ile sözleşmesi feshedilerek Muratpaşa Belediyesi'ne devredilen Dedeman Aquapark Su Cenneti'nin bulunduğu bölge, belediye işçileri ve iş makinelerinin yardımıyla temizleniyor. 2 yılı aşkın süredir atıl durumda bırakılan, içinde yangın dahil birçok olayın meydana geldiği su parkının içindeki enkaz temizlenmeye başlandı. Muratpaşa Belediyesi'ne devredildiği günden bu yana sivil giriş ve çıkışı kapalı olan bölgede biriken kuru ot ve ağaç parçaları, çevre kirliliğine neden oldu. 


Vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçen Muratpaşa Belediyesi, bölgeyi temizletmek için ekip gönderdi. Belediyenin güvenlik personelinin nöbet tuttuğu bölgede belediye işçileri, kurumuş otları bir araya getirerek çöp kamyonlarına yükledi. Aynı zamanda küçük iş makinesi büyük enkaz parçalarını kaldırarak alan açıyor. Su parkından kalan dev yüzme havuzlarının içinde biriken yağmur suyu, çevreye koku saçıyor, görüntü kirliliği oluşturuyor. Çamur içindeki havuzun yosunlaşmış suyunun sivrisinekler için yaşam alanı oluşturacağını düşünen mahalleli, sivrisinek istilası olmadan havuzlar için önlem alınmasını istiyor. 


Akdeniz Manşet


Geri Dön