19 / 04 / 2024

Atila Aydıner: Bayrampaşa'yı turistik cazibe merkezi yapacağız!

Atila Aydıner: Bayrampaşa'yı turistik cazibe merkezi yapacağız!

Bayrampaşa’da 5 yıldızlı otellerde boş oda kalmaması yatırımcının dikkatinden kaçmadı. Önümüzdeki günlerde 7 otelin daha inşaatına başlanacak. Belediye Başkanı Aydıner Bayrampaşa’yı turizm merkezi haline getireceklerini söylüyor.



Bayrampaşa turizme açılıyor…  Beş yıldızlı otellerin peş peşe açıldığı ilçede yeni otellerin temelleri atılırken Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, otelde konaklayan turistleri Bayrampaşa’da tutmak için de projeler hazırladıklarını söyledi. Aydıner, yeniden yapılanma kapsamında halen Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nün kullandığı Tarihi Maltepe Askeri Kışlası boşaltılarak kültür merkezi haline getirilecek, İstanbul Otogarı ve Sebze - Meyve Hali Bayrampaşa dışına çıkarılacak, Sağmalcılar Cezaevi arazisi otel, konut ve sosyal donatı alanı olarak değerlendirilecek. İşte Başkan Aydıner’in yeni Bayrampaşa’ya dair o açıklamaları: 


OTEL YATIRIMCILARI SIRADA 


Bayrampaşa önce inşaat şirketlerinin şimdi de turizm yatırımcılarının dikkatini çekti. Bayrampaşa’da peş peşe 5 yıldızlı oteller yapıldı. Bu otellerde bir gece dahi boş oda bulmanız imkansız. Hal böyle olunca bu yatırımcının dikkatini çekiyor. Yakın zamanda 7 otelin daha temeli atılacak. Buraya özellikle tekstil işiyle ilgilenen turistler geliyor. Bu turistleri sadece otelde konaklatmak istemiyoruz. İstiyoruz ki bu turistler Bayrampaşa’yı da gezsinler, görsünler. Onun için bazı caddeleri araç trafiğine tamamen kapatacağız. Burada yeşil alanlar yapacağız. Dükkanlar, lüks kafe ve restoranlar olacak. Dolayısıyla buraları turistlerle canlandıracağız. 


İSTİKLAL CADDEMİZ OLACAK


Bakanlar Kurulu kararıyla afet riskli alan ilan edilen Vatan Mahallesi’yle ilgili güzel bir proje hazırlıyoruz. Bakanlık bize yetki verdi, oranın ihalesini yaptık. Şimdi uygulama planını yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı Bayrampaşa’ya davet ettik. Bakan Bey’e hem eski cezaevi arazisi hem de Vatan Mahallesi’ndeki projeyle ilgili brifing vereceğiz. Türkiye’de başka örneği olmayan bir proje. Bütün mahalleyi dönüştüreceğiz. 21 hektarlık bir alanda dönüşüm yapacağız. Orada 5 bin 800’e yakın bağımsız bölüm var. Bunların 2 bine yakını sanayi işyerleri. Bu işyerlerinin hepsini organize sanayi bölgelerine gönderiyoruz. Bu proje kapsamında İstiklal Caddesi’nin bir benzerini Vatan Mahallesi’nde hayata geçireceğiz. Meydan, yeşil yürüme alanları olacak. Bu yürüme alanları içerisinde basketbol ve voleybol sahaları olacak. Bunun dışında bisiklet yolları ve yürüyüş yolları da olacak. 


BİR BEDEL ALMAYACAĞIZ 


 Bu proje kapsamında vatandaştan para çıkmayacak. 100 bin lira değerinde dairesini alıp ona 100 bin lira değerinde dairesini vereceğiz. Örneğin vatandaşın 100 metrekarelik dairesi var. Bunu alıp, ona 80 metrekarelik bir daire veriyoruz. Kapalı otoparkı ve yeşil alanı olacak. Yeni yapılacak okulların altına da otoparklar yapacağız. Mimari projesi çok harika olacak. Böylece vatandaştan artı bir bedel almadan Türkiye’de ilk defa Bayrampaşa’da hayata geçireceğiz. Şu anda bir sıkıntı yok. 


ÇEVİK KUVVET ŞUBESİ KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK


BAŞKAN Aydıner, halen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu tarihi kışla için Başbakan’la görüştüklerini belirterek şunları söyledi: “Burayı kültür merkezi olarak yapmayı planlıyoruz. Burası Sultan Beyazıt Vakfı’na ait bir eser. UNESCO tarafından tescillenmiş tarihi bir eser. Burası Osmanlı döneminde sanatoryumdu. Birinci  Dünya Savaşı’nda hastalanan ve yaralanan askerler burada tedavi oluyordu. Bir süre askeri kışla oldu. Daha sonra da İçişleri Bakanlığı’na verildi ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü olarak kullanılmaya başlandı. 


CEZAEVİ ARAZİSİNE MODERN YAPILAR


Bayrampaşa Cezaevi binaları yıkılıp enkazı kaldırıldı.  Dev arazide inşa edilecek modern yapıların projesi (yanda) hazırlandı.  İlçenin en büyük sorunlardan biri olan otopark sorunu da binlerce araç kapasiteli  yeraltı otoparkları yapılarak çözülecek. 


Akşam / ERCAN ÖZTÜRK


Geri Dön