25 / 04 / 2024

Atila Sertel'den İzmir'deki şehit ailesi için ev sözü!

Atila Sertel'den İzmir'deki şehit ailesi için ev sözü!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bayramda ziyaret ettiği ve durumundan çok etkilendiği şehit ailesi için İçişleri Bakanı Elkan Ala'dan ev sözü istedi.



CHP  İzmir  Milletvekili Atila Sertel, şehit ailesi için İçişleri Bakanı Elkan Ala'dan ev sözü istedi. Bakan Ala da, şehit ailesine ev verilmesi konusunda yardımcı olacağını söyledi. Atila Sertel,  TOKİ  evlerinin Suriyelilere değil, şehit ailelerine verilmesini de önerdi. 'İlgileneceğim' CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı 1 dakikalık konuşmasını Kiraz Veliler Köyü'nde yaşayan Şehit Muştala Hardal'ın ailesine ayırdı. Bayramda ziyaret ettiği Şehit ailesinin yaşadığı evin durumundan ve babası şehit düştükten 12 gün sonra dünyaya gelen Şehit çocuğu Mustafa Umut Hardal'dan etkilenen Atila Sertel, şunları söyledi: 


"Bir bayramı daha geride bıraktık acısıyla tatlısıyla. Bu bayram süresince ziyaretlerde bulundum diğer vekil arkadaşlarım gibi. Ödemiş'te, Kiraz'da, Beydağ'da, Tire'de şehit ailelerini ziyaret ettim. Bir şehit ailesini görünce yüreğim gerçekten cız etti. Kiraz'da bir köyde, yıkık dökük bir evde babasını doğumuna on iki gün kala kaybetmiş bir çocuğu tanıdım. İçişleri Bakanımızdan Kiraz'daki bu şehit ailesine ev verilmesi konusunda destek istiyorum." 


İçişleri Bakanı Efkan Ala'yla Hardal ailesinin bilgilerini paylaşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Bakan'dan aldığı "İlgileneceğim ve gereğini yapacağım" sözünü Şehit Babası Dursan Hardal'a iletti. 



Milliyet Ege


Geri Dön