19 / 04 / 2024

Atila Yavuz Ucra Grup'ta çizgi ötesi projeler yapacak!

Atila Yavuz Ucra Grup'ta çizgi ötesi projeler yapacak!

Ucra Grup Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, çizgi ötesi projeleri uygun fiyattan satacaklarını açıkladı



Ucra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz, Şelale'de yapmayı, Hanplus'ta satmayı kazandıklarını söylüyor ve ardından ekliyor: "Şimdiye kadar yaptığımız işlerin hepsi hazırlıktı. Asıl bundan sonra patlama yapmayı planlıyoruz. Çizgi ötesi projeler olacak. Uygun fiyatlarla da halkla buluşturuacağız."
 
Ucra İnşaat piyasada genç bir şirket. Şimdilik Esenyurt bölgesinde geliştirdiği projeler ile gündemde. Bölgeyi bundan 5 yıl önce keşfeden şirket en medyatik projesi Hanplus'un ardından yeni projelere hazırlanıyor. Şimdiye kadar ağırlıklı olarak ofis inşa eden Ucra İnşaat Esenyurt'ta tam gaz devam eden 'ucuz konut' piyasasının en önemli aktörlerinden birisi olmaya aday.
Atilla Yavuz ile Ucra İnşaat Group ve hedeflerini konuştuk...

-Sizin hikayeniz nasıl başlıyor?
- Aslen Niğdeliyiz. 1967 yılında Ankara'da doğdum. Seyranbağları İlkokulu'nu bitirdim. Ailem İstanbul'a taşındı. Bağcılar Lisesi'ni bitirdim. İstanbul Üniversitesi Jeoloji Bbölümü'nden 1988 yılında mezun oldum. Ama mesleğimi yapamadım...

MESLEĞİN KEŞFEDİLMESİNE 11 YIL VARDI
-Neden?
- Bizim mesleğin keşfedilmesine daha 11 yıl vardı. "jeoloji mühendisiyim" dediğimde "O ne?" diye soruyorlardı... Jeoloji mühendisliği 1999 depreminden sonra ciddiye alınmaya başlandı. O tarihe kadar pek de fazla ciddiye alınmıyordu. Okul sonrasında 6 ay kadar Muratbey'de bir kömür madeninde çalıştım. Jeoloji mühendisi olarak ancak İstanbul dışında madenlerde iş bulabilirdim. Bu da benim istediğim bir yaşam tarzı değildi.
Mecburen 1990 yılında baba mesleğim olan mobilya ve beyaz eşya tiçaretine başladım. Esenyurt'ta mağazamız vardı. Vestel, Profilo, İstikbal ve İpek gibi markaların bayiliğini yapıyorduk. Bu işe devam ettim. Yaklaşık 8 yıl yaptım. Sonra baktık bu işlerde rekabet artıyor, kar marjları azalıyor ve yüksek enflasyon ortamında iş yapamıyordunuz... Yeni arayışlara girdik.

ÖNCE TEMİZLİK, SONRA İNŞAAT
1998 yılında sektör değiştirdik. Bağcılar'da bir temizlik maddeleri fabrikası kurduk. Ticaretten geldiğimiz için işin mantığını çok hızlı çözdük. Kısa sürede 200 bayiye ulaştık. Çok iyi bir noktaya doğru gidiyorduk.
2002 yılındaki iktidar değişikliğinden sonra enflasyon düşmeye başladı, döviz kurları geriliyor ve TL değerleniyordu. Bu durumda devlerle rekabet edebilmemiz imkansızdı. Yan iş arayışına girdik. İnşaata başladık. Küçükçekmece'de 72 konutluk 'Öyküevleri' projesini inşa ettik. Çayırova'da taahhüt işi yaptık.
2005'te Esenyurt'un yıldızının parlayacağını anladık. Burada araziler almaya başladık. Esenyurt inşaatta büyümek için iyi bölgeydi. Bölgeyi iyi tanıyorduk. Yatırım yapılırsa para kazanılacağını düşündük. Arsa almaya başladık. Hepsi imarlı. 4 bin 500 civarında konut ve işyeri yapabilecek durumdayız.

BİZE GÜLÜYORLARDI
- Peki sizi Enesenyurt'a çeken neydi? Sadece bildiğiniz bir bölge olması yetti mi?
Değerini bulmuş lokasyonlarda para kazanmak zordur. Esenyurt'u bildiğimiz için öncelik verdik. Ama sadece bilmek yeterli değildi. İstanbul bu tarafa doğru gelişiyordu. Yatırım yapmaya başladığımızda herkes gülüyordu. Şu an oturduğumuz Şelale Plaza'yı yapmaya başladığımızda herkes dalga geçiyordu. "Esenyurt'a bu kadar lüks bina yapılır mı? Yap işhanı gitsin. Kiralaması da satması da kolay olur" diyorlardı... Ama gelişmeler bizi haklı çıkardı. Bu plazayı bitirdiğimde ,satışın yüzde 85'ini Esenyurt dışındaki firma ve şahıslara sattık. Hatta yabancılar bile gelip burada ofis ve dükkan satın aldılar .

- Peki geçen yılda Esenyurt'a neler yaptınız?
127 ofislik Şelale Plaza, 74 ofislik Sedai Plus Plaza ve 378 ofis, homeofis ve dükkandan oluşan AVM projemiz Hanplus'ı.

- Bundan sonra gündemde neler var?
Hane Plus'a başlıyoruz. 10 bin metrekare arsa üzerinde 650 konut inşa edeceğiz. Yüzde 40-45'i 1+1'lerden oluşuyor. Metrekaresini ortalama 1.300 TL'den satacağız. Oldukça ciddi bir ciro bekliyoruz. Ayrıca 46 bin metrekare arsa üzerinde 1.500 konutluk Şehir Plus projesine başlayacağız. Yüzde 20'si bizim. Yüzde 80'i kat karşılığı. Proje üzerinde çalışıyoruz.
 
ARSAYA YATIRIM YAPTIK, PİŞMAN OLMADIK
- "Ne varsa arsada var" diyenlerdensiniz...
Kazandığımızı arsaya yatırıyoruz. Şimdiye kadar hep arsaya yatırım yaptık. Hiç pişman olmadık. Bundan sonra da arsaya yatırım yapmaya devam edeceğiz.

- Toplamda 1 milyon metrekareyi buldu mu?
Yok... O çok fazla... Şimdilik 115 bin metrekare. Görüşmelerimizin sürdüğü arsalar var. Hedefimiz tüm projeleri kendi arsalarımız üzerinde yapmak.Bundan sonraki hedef bölgelerimiz Başakşehir, Beylikdüzü ve Silivri olarak belirledik.
 
AKŞAMLARI EVDE OLMAYA ÇALIŞIRIM
- Bir gününüz nasıl geçiyor?
Sabahları 06.00 ile 07.00 arasında uyanıyorum. 08.30'da ofisteyim. Şantiyeleri ortağım Ahmet Ziya Balcı idare ediyor. Benim işim daha çok protokol ve idari işler. Bir de sosyal görevlerim çok fazla. Kent Konseyi, Esenyurt Emniyet Vakfı ve İnsan Hakları kurulu'nda yöneticilik yapıyorum. Bu işlere de zaman ayırıyorum. 19.30 gibi eve gidiyorum. Akşamları evde olmaya çalışıyorum.

- Çocuklarınız?
3 kızım var. 
 
YAPMAYI VE SATMAYI ÖĞRENDİK
- Bundan sonraki hedefiniz?
- Sektörün ilk 5 firması arasına girmek. Bunu yaparken sadece proje yapmak istemiyoruz. Sosyal özellikle ve İstanbul silüetine uygun, İstanbul'un çıtasını yükseltecek yapılara imza atmak istiyoruz. Japon mimar Tatsuya Yamamoto bizim projeler direktörümüz. Bu iş sadece inşaat yaparak olmaz. Belli bir konseptinizin olması ve bu konsepti en ince detayda bile korumanız gerekiyor. Sadece ciro ile değil, ürettiği projelerle de ilk beşte yer alma hedefimiz var.

Şimdiye kadar yaptığımız işlerin hepsi hazırlıktı. Asıl bundan sonra patlama yapmayı planlıyoruz. Esenyurt'ta yapacağımız projeler tüm İstanbul'da ses getirecek. Çizgi ötesi projeler olacak. Bunu uygun fiyatlarla alıcılarla buluşturacağız. Niyetimiz kesinlikle 'kazandıran şirket' olmak. Şelale Plaza'da yapmayı, Hanplus'ta satmayı öğrendik. Hane Plus ve Şehir Plus'a iyi bir bilgi birikimi ve tecrübe ile başlıyoruz.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön