23 / 04 / 2024

Atilla Kart, Recep Tayyip Erdoğan'ın villasını gündeme taşıdı!

Atilla Kart, Recep Tayyip Erdoğan'ın villasını gündeme taşıdı!

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Tayyip Erdoğan´ın İstanbul Kısıklı´da oturduğu havuzlu villayı yeniden Meclis gündemine taşıdı



Kart, Başbakan´ın yanıtlaması istemiyle dün Meclis Başkanlığı´na verdiği önergede, resmi kayıtlara göre Başbakan´ın 11 villalık sitede oturduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Siteyi, Başbakan´ın çocukluk arkadaşı Mehmet Gür´ün sahibi olduğu MM Proje İnşaat Şirketi yapmıştır. MM, anlaşma uyarınca yaptığı villalardan 6´sını, arsanın başlangıçtaki sahipleri İlter ve Tünger´e vermiştir. Diğer 5 villanın ise Başbakan´ın çocuklarıyla kız kardeşinin eşine intikal ettiği anlaşılmaktadır. Başbakan´ın mal varlığında da açıklık kazanması gereken hususlar vardır. Başbakan´ın 2009 mal varlığına göre banka hesaplarında 1 milyon 540 bin TL vardır. 2010 mal varlığı ise 2 milyon 800 bin TL dir. 1 yıl içinde mal varlığındaki artış oranı yüzde 70." Kart´ın Başbakan´dan yanıt istediği sorular ise şöyle:

İhalesiz iş verilmiş midir?

Başbakan´a faiz ya da fon konularında özel bir faiz oranı mı uygulanmaktadır? Ya da Başbakan´ın parasını birileri Başbakan adına kayıt dışı bir şekilde mi çalıştırmaktadır? Başbakan´ın çocukları ve eniştesinin sahip olduğu 5 villanın ortasından önceleri Hazine arazisi geçiyor muydu? Hazine arazisi bir şekilde bir yerlere aktarılıp sonra da ana parçayı satın alan kişilere mi satıldı? Satıldıysa kimlere, kaça satıldı? Mehmet Gür´ün ve şirketlerinin devlet ve belediyeler ile işleri var mıdır? Varsa, bu içeriği nedir?

Erdoğan ailesi kaç villayı kullanmaktadır? Müteahhit Mehmet Gür, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ya da merkez ilçe belediyelerinin imar komisyonu başkanı olan İbrahim Öztürk´le ortak mıdır? Bodrum Havaalanı inşaatı Mehmet Gür´ün sahibi olduğu firmalar tarafından mı yapılmıştır? AKP´li Gaziosmanpaşa Belediyesi´nin kuruluşu olan GOPAŞ üzerinden Mehmet Gür´e 5 bin metrekarelik kültür ve alışveriş merkezi yapmak üzere ihalesiz iş verilmiş midir?
Hürriyet


Geri Dön