28 / 03 / 2024

Atina'daki tarihi pazaryeri projesine Yaşar Üniversitesi'nden proje!

Atina'daki tarihi pazaryeri projesine Yaşar Üniversitesi'nden proje!

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık öğrencileri Yunanistan'daki tarihi pazaryeri Dimotiki Agora Kypseli için proje hazırladı. Hazırlanan proje Atina Belediyesi'ne sunuldu.



Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü öğrencileri Yunanistan'daki tarihi pazaryeri Dimotiki Agora Kypseli işlevlendirildi ve iç mekanı tasarladı. Özmehmet'in önderliğinde proje yapan Yaşarlı öğrenciler tarihe hizmet etmekten memnun olduklarını söylediler Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, Yunanistan'ın Atina kentindeki tarihi pazaryeri Dimotiki Agora Kypseli'nin yeniden işlevlendirilmesi ve iç mekânın tasarlanması Atina Belediyesi ve Atina Technological Educational Institute ile işbirliği yaptı. 


Yrd. Doç. Dr. Ecehan Özmehmet, öğretim görevlileri Ceren Polat, Orlin Pontremoli, Haluk Tatari ve Araştırma Görevlisi Müge Sever'in yürütücülüğündeki ders kapsamında, akademisyenler ve öğrenciler Atina'ya teknik gezi yapıp proje alanım inceledi. Yrd. Doç. Dr. Özmehmet, "1935 yılında inşa edilen, Dimiotiki Agora Kypseli, 2003 yılında fonksiyonunu yitirmiş, 2005 yıllında bölge halkı ile ünlülerin seferberliği sonunda yıkımdan kurtulmuş ve Kültür Bakanlığı kararı ile restore edilerek koruma altına alınmış. 2015'te de Atina Belediyesi tarafından yapının yeniden işlevlendirilmesi için anket çalışmaları yapılmış. Belediye ve üniversite ile işbirliği yaparak öğrencilerimize, tasarımı farklı değerlendirebilecekleri bilgi birikimi oluşturmak istedik" dedi. 


Atina Belediyesi'ne onaya sunuldu 

Yunanistan'ın eski  İzmir  Başkonsolosu Theodore Tsarikis de proje kapsamında çalışan öğrencilere Yaşar Üniversitesi'nde Yunan Kültürü hakkında bir konferans verdi. Kültür merkezi, moda merkezi, sergi alanı, kütüphane, sanat galerileri gibi çeşitli konseptler seçen öğrenciler, projelerini hazırladı. Final sergisinde beğeniye sunulan projelerden seçilenler Atina Belediyesi'ne sunuldu. 


Habertürk Egeli



Haber Sabah Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, tarihi pazaryeri Dimotiki Agora Kypseli'nin yeniden işlevlendirilmesi ve iç mekânın tasarlanması Atina Belediyesi ve Atina Technological Educational Institute ile işbirliği yaptı. Yrd. Doç. Dr. Ecehan Özmehmet, öğretim görevlileri Ceren Polat, Orlin Pontremoli, Haluk Tatari ve Araştırma Görevlisi Müge Sever'in yürütücülüğündeki ders kapsamında, akademisyenler ve öğrenciler Atina'ya teknik gezi yapıp proje alanını inceledi.


Sabah Egeli


Geri Dön