29 / 03 / 2024

Atlantis Yatırım Holding A.Ş. Karasun açıklaması!

Atlantis Yatırım Holding A.Ş. Karasun açıklaması!

Atlantis Yatırım Holding A.Ş. İştirakimiz Karsusan Karadeniz Su Ürünleri Sanayii A.Ş'nin (Karsusan) 20.12.2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısının sonuçlarına ilişkin bildirimler KAP'ta ilan edildi...



Atlantis Yatırım Holding tarafından yapılan açıklama şöyle;


İştirakimiz Karsusan Karadeniz Su Ürünleri Sanayii A.Ş'nin (Karsusan) 20.12.2013 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısının sonuçlarına ilişkin bildirimler KAP'ta ilan edilmiştir. Grup şirketlerimizce planlanan tahsisli bedelli sermaye artırımına ilişkin gündem maddeleri,  1.456.269 adet red oyuna karşılık 1.473.435 evet oyu ile kabul edilmiştir. Aynı tarihli ikinci bir bildirimde ise uzun süredir üzerinde çalıştığımız Yomra arsamızın değerlendirilmesine yönelik "Kat Karşılığı İnşaat" sözleşmesinin Yomra/TRABZON Noterliği huzurunda imzalandığı bilgisi yer almaktadır. Sözü edilen her iki bildirime ilişkin detaylı açıklamalar iştirakimizin KAP sayfasında mevcuttur.


Grubumuzun çatı şirketi ATLANTİS YATIRIM HOLDİNG A.Ş' nin, yatırım ortaklığı statüsünden ayrıldığı Temmuz 2012 tarihinden bu güne kadar geçen süreçteki istikrarlı ve kararlı büyümesi devam etmektedir. Şirketimize bağlı iştiraklerin  gerek olağan faaliyetleri, gerekse özel projeleri başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Ancak ne var ki yönetim kurulumuz, zaman zaman muhalif kanattaki paydaşları ile görüş ayrılığı içinde olabilmektedir. Bilhassa Karsusan'da bir hesap dönemini dahi tamamlamayan yönetim kurulumuzun karnesinin, hangi kriterler doğrultusunda değerlendirildiğini anlayabilmemiz mümkün olamamaktadır. Diğer taraftan her ne kadar anlamsız bir çelişki yaratsa da, iştirakimizin gelecek yıllara ilişkin olan olumlu beklentilerinin, genel kurul toplantısında muhalif olsun olmasın tüm kesimlerin ortak görüşünün olması, açıkçası yönetim kurulumuzu en fazla memnun eden gelişme olmuştur. Görünen mesele, Şirket'imizin tahsisli sermaye artırımı ile ortaklık pay oranını yükseltme arzusudur. Sonuç olarak genel kurulun lehimize olan iradesinin de saygı ile karşılanması gerekmektedir.


Ayrıca ;

Bugüne kadar ortak ya da yönetici olarak yer aldığımız tüm pozisyonlarda, daima yasal mevzuat ve uygulamalar dahilinde, görevlerimizi gerektiği gibi ifa ettiğimizi ve bundan sonra da edeceğimizi, Atlantis Yatırım Holding A.Ş ile grubumuzun diğer tüm paydaşlarının menfaat ve çıkarlarını ayrım gözetmeksizin koruyacağımızı, yönetim kurulumuz olarak bir kez daha önemle vurgulamak isteriz.


Saygılarımızla.


Geri Dön