28 / 03 / 2024

Atlas Halı, kendi kendini temizleyen nano halı üretti!

Atlas Halı, kendi kendini temizleyen nano halı üretti!

Nano teknoloji kullanarak dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyan ‘kendi kendini temizleyen halı’ üreten Atlas Halı, KKTC, Gazi Magosa’da basın toplantısı düzenledi



45 yıllık köklü geçmişinde öncü marka kimliğiyle anılan Atlas Halı, halıcılık alanında bir ilke imza attı. Nano teknoloji kullanarak dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyan ‘kendi kendini temizleyen halı’ üreten Atlas Halı, KKTC, Gazi Magosa’da basın toplantısı düzenledi. Geniş tasarımcı kadrosunun oluşturduğu 2013 serileri, ‘nano halı’ özellikleriyle halı severlerin beğenisine sunuldu.


Atlas Halı’nın geliştirdiği ve halıcılık sektöründe yepyeni bir devir başlatacak olan ‘nano halı’lar, bakteri-mantar ve ev akarları (mite) barındırmıyor, kendi kendini temizliyor. Ayrıca, yapısındaki doğal iletkenlik ile stresi azaltıyor.


Dünyada saygın bir yeri bulunan Türk halı sektöründe 45 yıllık köklü geçmişe sahip Atlas Halı, inovatif ürünlerini, bayi ve satış noktaları yetkililerine tanıtımı öncesinde, basın mensupları ile paylaştı. Gazi Magosa’daki toplantıya Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’den basın mensupları katıldı. Toplantıda Atlas Halı’nın çatısı altında bulunduğu Naksan Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu, Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu ve üst düzey yetkililer yer aldı.


Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Taner Nakıboğlu toplantıda yaptığı konuşmada, “45 yıllık köklü bir marka olan Atlas Halı, Naksan Holding bünyesine katılmasının ardından çok ciddi bir şekilde atağa geçti. Grubumuz için büyük önem ve değer taşıyan Atlas Halı markamızın yaptığı yeniliklerle halı sektöründe fark yaratması grup olarak bizlere de büyük bir heyecan veriyor. Atlas Halı’nın geçmişine sahip çıkan, yeniliklere de öncülük eden, genç ve dinamik yapısıyla yürüttüğü çalışmalardan gurur duyuyor ve her konuda destekliyoruz” dedi.


‘Dünya halıcılık sektöründe bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz’


Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, pazara sundukları yeni ürünleriyle ilgili olarak “Halıcılık alanında dünya ve Türkiye’de bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Bebitoğlu, Atlas Halı’nın geliştirdiği kendi kendini temizleyebilen ve yüzeyindeki organik kirlerin ışık altında parçalanıp yok olmasını sağlayan halılarla sektörde yeni bir dönem başlayacağını söyledi.


Esin kaynağı nilüfer çiçeği


Türkiye’nin ilk halı markalarından biri olan Atlas Halı’nın ‘nanoteknoloji’ çalışmasının içeriğini aktaran Bebitoğlu, “Geliştirdiğimiz teknolojide suyun üzerinde yaşamasına rağmen su iticilik özelliğine sahip olan nilüfer çiçeğinden esinlendik. Halılarımız bu teknoloji sayesinde, tıpkı nilüfer çiçeğinin yapraklarında olduğu gibi, su iticilik özelliği kazandı. Leke barındırmamanın dışında halının en önemli özelliklerinden biride halı hiç lekeyle karşılaşmasa da güneşten, ışıktan aldığı enerjiyle Nanoteknoloji sayesinde kendi kendini temizleyerek uzun yıllar ilk günkü gibi ışıl ışıl kalabiliyor. Elde edilen sonuçlar Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi(UNAM) tarafından da belgelendi” dedi.


Dr. Meriç Bebitoğlu, Atlas Halı’nın yeni serilerinin uluslararası laboratuvarlar tarafından yüzde 99,1 oranında bakteri ve mantar barındırmadığının resmi olarak belgelendiğini, ve böylece sağlık açısından da uygun özellikler taşıdığının kanıtlandığını aktardı. Bebitoğlu, güneşten ve ışıktan enerji alarak kendi kendini temizleyen, birçok benzersiz özellik taşıyan Atlas Halı’nın geliştirdiği eşsiz ‘nanoteknoloji’ ürünü halıların yapısındaki doğal iletkenlik ile stresi de azalttığını söyledi.


Bebitoğlu, “Halılarımız ayrıca dayanıklılığı arttıran nanoteknoloji özelliği ile hem zor kirlenmeyi hem de kolayca temizlenmeyi sağlıyor. Bu gelişme özellikle halı kullanan çocuklu ailelerin büyük kurtarıcısı olacak” dedi.


Kendi kendini temizleyen halılar Nisan ayında tüm Türkiye’de!


Atlas Halı, sektöründe çığır açacak yeni halılarını nisan ayından itibaren bayileri aracılığı ile Türkiye genelinde piyasaya sunmayı planlıyor.


Atlas Halı’nın 2012 yılında Naksan Holding bünyesine geçmesiyle, İyileştirme, geliştirme ve sıcak iletişim çalışmalarıyla bayi yapılanmasında önemli aşamalar kaydettiklerini belirten Dr. Meriç Bebitoğlu, reklam ve tanıtım çalışmalarıyla markanın gücünü artırmaya devam edeceklerini söyledi. Bebitoğlu, “Satış ekibimizle, koleksiyonlarımızın geniş kitlelere kolayca ulaşabilmesine ilişkin çalışmalarımızın planlamalarını geçtiğimiz yıl içinde tamamladık. Başarılı ve alanında isim yapmış tasarımcılarımızla birlikte, halı severlerin beğenisini kazanacak özgün, farklı, şık yeni tasarımlarla, araştırma-geliştirme ve üretim-geliştirme projelerimiz üzerine yoğunlaştık. Ekonomik ve coğrafi krizlere dayanıklılık bakımından daha umut verici bir yıl olarak görünen 2013'e eksiksiz bir şekilde hazırlandık. 2013 yılının ilk çeyreğinde bu çalışmalarımızın ilk meyvesini ‘nano halı’ ile alıyoruz. İnovatif yaklaşımlarımızı yansıtan çalışmalarımızla, geçmişte olduğu gibi Türk halıcılığına yön vermeye gayret edeceğiz” dedi.


Geri Dön