26 / 04 / 2024

Atlas Oteli yeniden hizmete giriyor!

Atlas Oteli yeniden hizmete giriyor!

Türkiye'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar gibi pek çok ünlü ismi ağırlayan Çankaya'daki Atlas Oteli'nin yeniden hizmete girmesi için çalışma başlatıldı.




Türkiye'nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar gibi pek çok ünlü ismi ağırlayan Çankaya'daki Atlas Oteli'nin yeniden hizmete girmesi için çalışma başlatıldı. Kentin en işlek yerlerinden Fevzipaşa, Şair Eşref ve Gaziosmanpaşa bulvarlarının kesiştiği noktada bulunan otelin tadilat çalışmalarına başlamak için yeni bir proje hazırlayan işadamı Erdal Keresteci, Kültür Bakanlığı  İzmir  1 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nden gelecek onayı bekliyor. 

Atlas Oteli'nin mülk sahibi olan Macaristan eski Fahri Konsolosu Erdal Keresteci, tadilat ve ruhsat izinleri verilmesi halinde dış cephenin orijinal halini bozmamak kaydıyla çalışmalara başlamayı planladıklarını söyledi. 


Butik otel olacak

Keresteci, "Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'ndan ve Konak Belediyesi'nden gerekli izinler çıktıktan sonra projemizi hayata geçireceğiz. Burası yine kentin dokusuna uygun bir butik otel olacak. Projede bizden istenen her şeyi hazırladık. Binanın dış cephesi aslına uygun şekilde restore edilecek. Olumlu haber gelmesi halinde en geç 14 ay içinde kent merkezindeki kötü görüntüyü ortadan kaldıracağız" diye konuştu. 




Tadilat yarım kaldı

Mülk sahipleri tarafından otel olarak işletilen Atlas Oteli, 1999 yılında bir bankaya kiraya verildi. TMSF'nin bankaya el koyması üzerine o dönem otel içinde başlatılan tadilat yarım kaldı. Kiracılarıyla mahkemelik olan mülk sahipleri daha sonra oteli yeniden hayata döndürmek için girişimlere başladı.


Geri Dön