19 / 04 / 2024

Atlas Oteli’nde restorasyon başladı!

Atlas Oteli’nde restorasyon başladı!

İzmir’in tam göbeğinde yıllarca hayalet bina gibi duran Atlas Oteli’ne 1 nolu Sit Kurulu’ndan restorasyon izni çıkmasından sonra harekete geçildi. İskele kurulmasının ardından çalışma başladı.



İzmir’in tam göbeğinde yıllarca hayalet bina gibi duran Atlas Oteli’ne 1 nolu Sit Kurulu’ndan restorasyon izni çıkmasından sonra harekete geçildi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden alınan izinin ardından otelin dış cephesine iskelesi kurulmasının ardından onarım çalışması başladı. Daha önce kent estetiğini bozduğu için üzeri defalarca örtülen otelin içler acısı durumu tepkilere neden oluyordu. Oteli kurtarma çalışmaların başladığını gören İzmirliler ’nihayet’ yorumunu yaptı. Geçtiğimiz haftalarda İzmir’in bu tarihi eserini dededen toruna koruyacaklarını belirten Atlas Oteli sahiplerinden Erdal Keresteci, bir yıl içinde restorasyonu bitirilecek olan binayı, İzmir’in en güzel Butik oteli haline getirip turizmin hizmetine açacaklarını duyurmuştu.


Cumhuriyet dönemi yapıları arasında gösterilen Çankaya Kavşağı’nda, eski İtfaiye Binası’nın bitişiğindeki bina uzun zaman önce boşaltılarak kaderine terkedilmiş, çatıdan dökülen parçalar yaya güvenliğini tehlikeye atmıştı.



Hürriyet Yerel





Geri Dön