26 / 04 / 2024

Atlı Köşk'te miras kavgası yaşanıyor!

Atlı Köşk'te miras kavgası yaşanıyor!

Güler Sabancı'nın "üvey kardeşi" Sevilay Çınar, Emirgan'daki "Atlı Köşk"ün tapusunun iptali istemiyle dava açtı



Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın "üvey kardeşi" Sevilay Çınar, Emirgan'daki "Atlı Köşk"ün tapusunun iptali istemiyle dava açtı. İhsan Sabancı'nın evlilik dışı ilişkisinden dünyaya gelen Çınar, "Ya tapuya adım işlensin ya da hissem oranında ödeme yapılsın" dedi. Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. ve Sabancı Üniversitesi Rektörlüğü ile Sabancı Ailesi'nin toplam 22 ferdine Sarıyer Adliyesi'nde dava açan Çınar, kendisinin de 1979 yılında vefat eden babası ihsan Sabancı'dan dolayı "yasal mirasçı" olduğunu ileri sürdü.

'MİRASÇI SAYILMADIM'

Köşkün tapu kayıtları üzerine, üçüncü kişilere satışının  önüne geçilmesi amacıyla, tedbir konulmasını talep eden Çınar, "Ya Atlı Köşk'ün tapu kayıtlarına adım eklensin da yasal mirasçı olduğum için bana ödeme yapılsın" talebinde bulundu. Ancak mahkeme, bu istemin reddi yönünde karar verdi. Davanın "tapu iptali ve tescil" yönünden görülmesine ise önümüzdeki günlerde başlanacak.

 '1994 yıl 1 milyon dolar aldım'

Sabancı Ailesi tarafından dışlandığını ileri süren Sevilay Çınar, holdingteki hisselerinin karşılığında 1994 yılında 1 milyon dolar alabildiğini söyledi. Sabancı ismine güvenerek, kendi önüne konulan bir belgeye imza attığını iddia eden Çınar, "Kuzenim Demir Sabancı, holdingteki hisselerini 500 milyon dolardan fazlaya satarken, ben sadece 1 milyon dolar alabildim. Böyle bir adalet olabilir mi" diye konuştu.
HaberTürk/Canan İspir


Geri Dön