27 / 04 / 2024

ATSO eski hizmet binası yıkılıp kültür merkezi yapılacak!

ATSO eski hizmet binası yıkılıp kültür merkezi yapılacak!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası eski hizmet binası yıkılarak yerine modern kültür ve sanat merkezi inşa edilecek




Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) eski hizmet binasının yerine kültür ve sanat merkezi inşa edileceği bildirildi. 

     ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, eski hizmet binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni hizmet binalarına taşınmaları nedeniyle eski hizmet binasının atıl duruma düştüğünü kaydetti. Budak, eski hizmet binasını hem kentsel dönüşüme destek vermek hem de Antalya'ya uluslararası standartlarda bir kültür merkezi kazandırmak amacıyla yıkımına karar verdiklerini söyledi. 

     Antalya'nın çehresinin değişmesine herkesin katkı sağlaması gerektiğine işaret eden Budak, şöyle konuştu: 

     ''Yurt dışından Antalya'ya 10 milyonun üzerinde ziyaretçi gelmekle birlikte, bunların sadece 500 bini Antalya kent merkezini ziyaret etmektedir. Dolayısıyla kent içindeki ticari hayat, turizmden olması gerektiği kadar yararlanamıyor. Antalya kent merkezinde yerli ve yabancı ziyaretçileri çekebilecek tek bir kültür ve sanat merkezi bulunmuyor. Yıkılan binamızın bulunduğu alana Antalya'ya kültür ve sanat merkezi kazandırmak için yola çıktığımızı duyunca bazıları burayı rant olarak değerlendirerek bir alışveriş merkezi veya kiraya verilebilecek bir mülk yapılabileceğini söylediler. Ancak biz burayı Antalya'nın kazancına yönelik bir yatırım olarak değerlendirdik ve bu yönde karar aldık.'' 

     Kentsel dönüşüm için eski devlet hastanesi ve sağlık meslek yüksekokulu binalarını örnek gösteren Budak, kent merkezinde atıl bir durumda bekleyen eski İl Özel İdaresi binası başta olmak üzere, Belediye İşhanı, Dönerciler Çarşısı gibi yerlerin de yıkılarak Antalya'nın kentleşmesine katkı sağlanabileceğini belirtti. 

     

     -3 milyon liralık kültür ve sanat merkezi- 

     

     Yıkılacak binanın yerine modern bir kültür ve sanat merkezi inşa edileceğini anlatan Budak, 6 katlı olacak merkezde sergi salonları, müze ve konsept kafenin yer alacağı bölümler bulunacağını ifade etti. 

     Suna-İnan Kıraç Vakfı ile ortak çalışarak, uluslararası sergilerin bu merkeze getirilmesini hedeflediklerini belirten Budak, merkezin 3 milyon liraya mal olmasının beklendiğini açıkladı. Birkaç gün önce başlanılan yıkım çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanarak, inşaata yakın zamanda başlanılacağını ifade eden Budak, merkezin 2014'te bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. 

     Budak, binanın tamamlanmasıyla çevre esnafının da büyük hareketlilik yaşayacağını vurgulayarak, ''Şimdiden çevredeki dükkanların değerleri artmış. Bu, buraya yapılacak merkezin önemini ortaya koyuyor'' dedi. 

     Budak daha sonra, yıkım alanı etrafındaki esnafı ziyaret etti. Çevreye verdikleri rahatsızlık yüzünden özür dileyen Budak, esnafa broşürler dağıttı ve tatlı ikram etti. 


AA


Geri Dön