28 / 03 / 2024

ATSO Kültür ve Sanat Merkezi hizmete açıldı!

ATSO Kültür ve Sanat Merkezi hizmete açıldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından, odanın eski hizmet binasının yerine yaptırılan Antalya Kültür Sanat, Cecil Beaton ve Luigi Mayer'in eserlerinden oluşan sergiyle açıldı.



Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından, odanın eski hizmet binasının yerine yaptırılan Antalya Kültür Sanat, Cecil Beaton ve Luigi Mayer'in eserlerinden oluşan sergiyle açıldı.


Resmi açılışı eylül ayında Picasso ve Ara Güler sergileriyle gerçekleşecek Antalya Kültür Sanat, uluslararası sanatçıların özgün yapıtlarından oluşan ilgi çekici sergilerle, hem şehrin merkezini hem de sanat ortamını canlandıracak.


Suna ve İnan Kıraç Vakfı'nın danışmanlığında, ulusal ve uluslararası sergilere ev sahipliği yapmaya hazırlanan merkez, sanatın Türkiye ve dünyadaki nitelikli örneklerini Antalya ile buluşturacak.


ATSO Vakfı Danışmanı Nilgün Çetin, serginin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, ATSO'nun kente yeni bir sanat ve kültür kurumu kazandırdığını belirterek, ziyaretçilerin bugün merkezi ücretsiz gezmeye başladıklarını anlattı.


Çetin, "Ön açılışımızı Cecil Beaton ve Luigi Mayer sergileri ile yaptık. Sergileri üç kata yaymış durumdayız. Eylül'de Picasso ve Ara Güler sergileriyle resmi açılışımızı gerçekleştireceğiz. Burada sürekli ulusal ve uluslararası sergiler yapacağız" dedi.


Ön açılışla sanat tarihi ve heykel öğrencilerinin gönüllü çalışmaya başladıklarını ifade eden Çetin, hazırlıklar tamamlandıktan sonra merkezde çocuk, genç ve yetişkin eğitimleri yapacaklarını kaydetti.


Çetin, ATSO'nun hem kültür turizmini geliştirmek hem de kültür ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla merkezi yaptığını vurgulayarak, "Antalya Kültür Sanat'ın bulunduğu yerin avantajıyla şehrin merkezinde kültür turizmini canlandırmak istiyoruz. Kültür ekonomisine de katkı sağlamak hedefindeyiz. Sadece Antalya değil Akdeniz bölgesi sonraki hedeflerimiz arasında" diye konuştu.


Cecil Beaton ve Luigi Mayer'in eserlerinden oluşan sergi, 6 Eylül'e kadar açık kalacak.


- Antalya Kültür Sanat


Mimari projesi Dr. Sinan Genim tarafından hazırlanan "Antalya Kültür Sanat", yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Binanın 3 katı sergi salonlarına ayrılırken, bir katta da eğitim salonları yer alıyor. Merkezin 112 kişilik oditoryumu ise çeşitli sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak.


AA


Geri Dön