28 / 03 / 2024

AÜ gayrimenkul yönetimi yüksek lisans kayıtları için son gün 24 Temmuz!

AÜ gayrimenkul yönetimi yüksek lisans kayıtları için son gün 24 Temmuz!

Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans ve Doktora Programları yaz dönemi kayıtları 24 Temmuz 2016 Pazar günü tamamlanıyor.



Gayrimenkul, Ölçme ve inşaat alanında dünyanın en saygın kurumu olan Lisanslı Değerleme Uzmanları Kraliyet Kurumu (Royal Institution of Chartered Surveyors – RICS) tarafından akredite edilen programı tamamlayanlar, 180 ülkede başkaca bir belgeye gerek olmadan lisanslı değerleme uzmanı olarak çalışma imkanına sahip oluyor.   


Ankara Üniversitesi (AÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Anabilim Dalınca, yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alınacak. Ulusal ve uluslararası alanda profesyonel ve sektörel ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanan eğitim programının kayıtları, 24 Temmuz 2016 Pazar günü tamamlanıyor. 


Yüksek lisans programları, dünyanın değerleme, gayrimenkul, yapım yönetimi, ölçme ve inşaat alanında en saygın kurumu olan Lisanslı Değerleme Uzmanları Kraliyet Kurumu (Royal Institution of Chartered Surveyors – RICS) tarafından akredite edildi. Uluslararası akreditasyon aynı zamanda mezunlar için başlı başına marka değeri oluştururken, RICS üyeliğinin (MRICS) önünü açıyor. 


Yapılan yeni düzenlemelerle RICS üyeliği hem Türkiye’de, hem de diğer 180 ülkede başka bir belgeye gerek olmadan lisanslı değerleme uzmanı (konut, kırsal, ticari, işletme ve varlık değerleme, makine parkı, antika ve sanat eserleri uzmanlığı gibi), gayrimenkul geliştirme uzmanı, gayrimenkul yönetimi uzmanı, imar ve kentsel gelişme uzmanı, gayrimenkul yatırımları ve finansı uzmanı olarak çalışma imkanı veriyor.   

Mezunlar başta yerel yönetimler, banka ve diğer finansal kurumlar, kamu kurumlarının inşaat, emlak ve kamulaştırma birimleri, toplu konut idaresi, değerleme kurumları, kentsel dönüşüm, yenileme ve koruma şirketleri, gayrimenkul yatırım ortaklıkları gibi birçok kamu ve özel şirkette iş bulabiliyor. 


Bölümün Lisans Programına Bu Yıl İlk Defa 80 Türk ve 12 Yabancı Uyruklu Öğrenci Alınacak 

Bu arada, A.Ü. Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümüne ilk defa bu yıl I. ve II. öğretim programlarına 40’ar kişi olmak üzere toplam 80 Türk uyruklu öğrenci ve bunların %15’i kadar yabancı uyruklu öğrenci alınacak. 


Dört yıllık lisans eğitimi verilecek olan Bölüme LYS’de TM 3 puan türü ile öğrenci alınacak ve ilk 30.000 içinden gelen öğrencilere burs olanağı sunulacak. Lisans programının da RICS akreditasyonu çalışmasına başlanırken, en fazla bir yıl içinde lisans programının akredite edilmesi sürecinin tamamlanması hedefleniyor.     


Ankara Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi Bölümü, başta Uluslararası Değerleme Standartları Konseyi (International Valuation Standards Council – IVSC) olmak üzere birçok meslek örgütüne üyelik yaparken, birçok Avrupa üniversitesi ile işbirliği anlaşması (Royal Agricultural University School of Real Estate and Land Management (UK), Regensburg University Department of Real Estate Management (Germany), Dresden Techinical University Department of Real Estate Management (Germany), Leibiz Institute (Germany), Financial University (Russian Federation) gerçekleştirdi. Ayrıca Fakültenin Lisans ve lisansüstü öğrenci değişimi ile akademik personel değişimi çalışmaları sürdürülüyor. Bu çalışmaların iki İtalyan Üniversitesi ve bir Çin Devlet Üniversitesi ile de sürdürülmesi ve özellikle üç dalda çift diploma programlarının açılması çalışmasına başlandı.  


Geri Dön