25 / 04 / 2024

AÜ'de UEFA onaylı atletizm pisti'nin temeli törenle atıldı!

AÜ'de UEFA onaylı atletizm pisti'nin temeli törenle atıldı!

Ankara Üniversitesi’nde 30 yıldır hayali kurulan UEFA onaylı atletizm pisti ve futbol kompleksinin temeli törenle atıldı.



Ankara Üniversitesi (AÜ) Spor Bilimleri Fakültesi'nin 30 yıllık hayali gerçek oluyor. Fakültenin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak kurulduğu yıllardan beri istediği tesislerin temeli Gölbaşı 50. Yıl Yerleşkesi'nde düzenlenen törenle atıldı. Tesisler Atletizm Federasyonları Birliği ile UEFA onaylı atletizm pisti ve futbol kompleksinden oluşacak.


"EKSİKLİĞİ TAMAMLAYACAK"

Törene AÜ ile Gölbaşı'nın yerel yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mitat Koz, Ankara'ya yeni bir spor tesisi kazandırmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Temeli atılan tesisin Atletizm Federasyonları Birliği ve UEFA onaylı atletizm pisti ve futbol sahasından oluşacağını belirten Koz, "2 bin 500 kişilik kapalı tribünü, tartan zemini, sentetik çim futbol sahası, soyunma odaları, hakem odası, sağlık odası, basın odası, kafeteryası, VİP salonu gibi bileşenleriyle bizler için üst düzey eğitim ve araştırma olanağı sağlayacak olmasının yanında tüm ulusal ve uluslararası müsabaka, tören, gösteri ve kültürel etkinliklerin düzenlenebileceği bir yer olacak" dedi. Koz, tesisin üniversite ve bölge için büyük bir eksikliği tamamlayacağını vurguladı.


TÜM ÜNİVERSİTEYE HİZMET VERECEK

AÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ise tesisin sadece Spor Bilimleri Fakültesi'ne değil tüm üniversiteye açık olacağını kaydetti. İbiş, "Bundan 5 yıl sonra buranın tamamlanmış etaplarıyla beraber günlük sayısı binden fazla üniversite paydaşının girip çıktığı, kullandığı, belki de aileleriyle beraber keyifli anlar yaşadığı, sporunu yaşadığı, kültür sanat etkinliklerini yaptığı bir yaşam alanına doğru dönüşecek. Atletizm alanı ve futbol sahasıyla inşaata başlanıyor ama gelecekte tenis kortlarından yüzme havuzuna, eskrimden okçuluğa kadar pek çok alanı içerecek bir altyapıya sahip olacak" diye konuştu.



Sabah 


Geri Dön