29 / 03 / 2024

AUSDER'den Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi çalışması!

AUSDER'den Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi çalışması!

Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı dün başladı. Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği AUSDER, ‘Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi’ çalışmasını ilk kez fuarda tanıttı.



24-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılan Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı, fuarın yanısıra katılımcı ve ziyaretçilerine kapsamlı bir konferans ve workshop programı sunuyor.


Intertraffic İstanbul Etkinlikleri kapsamında 24 Mayıs tarihinde Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği AUSDER’in ilk çalışma grubu ‘Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi’ çalışması ile ilgili detaylı bilgiyi, Dernek Platformu dışında ilk kez sektör temsilcilerine anlattı.


Çalışma Grubu’nda yer alan Okan Üniversitesi’nden Prof.Dr. Behiç Alankuş, ODTÜ’den Doç.Dr. Hediye Tüydeş Yaman ve İSBAK’tan Mustafa Eruyar, endeks ile ilgili metodolojiyi ve bundan sonraki adımlarını, AUS Çalışma Endeksi Sunumu Oturumu’nda katılımcılarla ayrıntılı olarak paylaştı.


Etkinliğin açılışında konuşan AUSDER Başkanı Erol Yanar, ‘Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi’ çalışması ile Akıllı Ulaşım Anahtar Performans Göstergeleri’nin belirleneceğini ve bu göstergeler sayesinde; AUS hedefleri doğrultusunda ilerleme ve iyileştirmeye ilişkin aşamaların tanımlanmış olacağını, mevcut durumla istenen durum arasındaki farkın ortaya konulabileceğini, olası sorunlar için önceden önlem alınabileceğini, doğru zamanda harekete geçebileceğini ve bütün bunlar sayesinde ilgililerin işini daha iyi yapabileceğini ifade etti.


Çalışmanın temel olarak evrensel bir özelliğe sahip olmasını istediklerini vurgulayan AUSDER Başkanı Erol Yanar, şehirlerin ulusal düzeyde AUS konusundaki gelişmelere yön vereceğini, çıktı odaklı olduğunu ve zaman içinde geliştirilebilir bir nitelik taşıdığını da sözlerine ekledi.


Intertraffic Istanbul Ulaşım Sektörünü İki Yılda Bir İstanbul’da Buluşturuyor…

Türk ulaşım sektörünü 18 yıldır aynı çatı altında biraraya getiren Intertraffic İstanbul, 24-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ziyarete açıldı. Bu yıl 30 ülkeden 200’ün üzerinde katılımcının yer aldığı Intertraffic İstanbul’a, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Rusya ve Türki Cumhuriyetler gibi 90’dan fazla ülkeden 6.000’i aşkın ziyaretçi bekleniyor.


T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma, Özel İdareler, Belediyeler, Müteahhit, Proje ve Danışmanlık Firmaları ve ulaştırma alanında faaliyet gösteren tüm üreticilerin hem katılımcı hem de ziyaretçi profili olarak yer aldığı Intertraffic İstanbul’da, akıllı ulaşım sistemleri, trafik güvenliği, trafik yönetimi ve planlaması, park sistemleri, ulaşım altyapı sistemlerine dair geliştirilen en son ürün, hizmet ve projeler tanıtılıyor.


Geri Dön