28 / 03 / 2024

Automall'ın açılış töreni gerçekleşti!

Automall'ın açılış töreni gerçekleşti!

Otomobil dünyasına dair akla gelen her ayrıntıyı barındıran AUTOMALL resmi açılış töreni gerçekleşti



Otomobil dünyasına dair akla gelen her ayrıntıyı barındıran AUTOMALL Resmi Açılış Töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bağcılar Bedediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Pazarlama Genel Müdürü Rıza Koçyiğit ile otomotiv sektörünü ve İstanbul protokolünün önde gelenlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Görsel şölene dönüşen açılış töreninde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptığı konuşmasında; “ Automall Otomobil Alışveriş Merkezinin hayırlı olmasını dilerken, bu tip merkezlerde otomotiv sektörünün ve 2.el piyasasının tüketicisine çağdaş ve çoklu hizmet ortamları sunduğunu, bu merkezlerin artması ile sadece ülkemizde değil, komşu ülkelere yönelikte 2.el otomobil pazarının açılabileceğini” belirtti. Bu talebe sokak aralarındaki dağınık sistemle değil ancak Automall AVM gibi toplu merkezlerle cevap verilebileceğini” belirterek, Projenin yüklenicisi ve yöneticisi Hürriyet Pazarlama A.Ş.'yi ve Bağcılar Belediyesini desteği için tebrik ederim, Kısa zamanda bölge halkı da görecek ki ;Automall AVM bulunduğu bölgeye de arsa değeri ve çevre gelişimine olumlu katkısı olacak, bölgenin çehresi değişecek” dedi...    

Törende ayrıca konuşma gerçekleştiren Hürriyet Pazarlama Genel Müdürü Rıza Koçyiğit, Türkiye'nin ilk otomobil alışveriş ve yaşam merkezini İstanbul'a kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Merkezin otomotiv dünyasının adresi olacağını kaydeden Rıza Koçyiğit, “Türkiye'nin ilk Otomobil Alışveriş ve Yaşam Merkezi olan AUTOMALL, 379 Otomobil Galerisi, Servisleri ve Mağazalarının yanı sıra, Residence, Fast Food, Restaurant, Cafeler gibi birimleriyle, otomotiv dünyasına yönelik her türlü hizmetten yararlanma fırsatı sunuyor. Tüm konulara ilişkin tek bir noktadan yararlanma ayrıcalığı sunacak olan AUTOMALL, Bağcılar'daki merkezi konumu ve kurulu düzeni ile otomobil dünyasının ilk ve tek akla gelen adresi olacak. Aynı zamanda 2. el otomotiv sektörüne de ivme kazandıracak” dedi.

Galerilerin şehir dışına çıkarılması  genelgesinin uygulamaya girdiği bir dönemde, yatırım maliyeti arsa bedeli hariç yaklaşık 55 milyon doları bulan AUTOMALL'un hayata geçiyor olmasının sektöre ve ülke ekonomisine büyük kazanımlar sağlayacağını kaydeden Hürriyet Pazarlama Satış ve Pazarlama Müdürü Kayhan Baykal, “Araç satın alırken yaptırılması gereken tüm işlemlerin, ilk adımdan son adımına kadar kolaylıkla çözülmesine olanak sunan AUTOMALL'da, satılan araçların, ekspertiz değerleri hakkında kısa sürede bilgi alınarak, devir, noter ve ruhsat işlemleri gibi tüm süreçlerin tek bir merkezde gerçekleşeceğini” söyledi. 
 
AUTOMAL'DA YAŞAM BAŞLADI...
Türkiye'nin ilk ve tek otomobil alışveriş ve yaşam merkezi olan AUTOMALL'da, galerilerin yaklaşık yüzde 90'ı sahiplerini buldu ve hizmet başladı. Galerilerin şehir dışına çıkarılması genelgesinin uygulama süresinin sonlanmasına az bir zaman kalması nedeniyle, taşınma süreci hızlanıyor. Özel kapalı ve açık alanlarda dizayn edilmiş 95-165 m² kullanım alanı bulunan, iç dekorasyonları da tamamlanan galerilerde yaşam başladı.

AUTOMALL, Tekstilkent, Matbaacılar Sitesi ve Doğan Medya Center'dan oluşan dev yapı adasında, 83.000 metrekare kapalı alan üzerinde yer alıyor. 379 galeri ile home ofis veya konut olarak ilgi gören 221 daireden oluşan Mall City Residence başta olmak üzere, 662 bağımsız bölümden oluşan AUTOMALL, İstanbul Atatürk Havalimanı'na 15 dakika mesafede bulunuyor.

Müşterilere ayrılmış kapalı ve açık otoparkı da bulunan; tüm tercihlere yönelik zengin model seçeneklerini müşterileriyle rahat, şık ve kurulu bir düzen içinde buluşturacak olan AUTOMALL'da, lokanta, fastfood restoranların bulunduğu Food Court de, gıda sektöründeki marka ve zincirlerin büyük ilgisini çekiyor.


AUTOMALL'DA ANAHTAR TESLİM…
AUTOMALL, araç  satın alırken yaptırılması gereken tüm işlemlerin tek bir adreste çözülmesini sağlayacak. Satılan araçların, ekspertiz değerleri hakkında alıcı bilgi alınıp; devir, noter ve ruhsat işlemlerinin hepsi AUTOMALL çatısı altında yaptırılabilecek. Araç alım- satımında tüketicilere, galerilere ve yetkili satıcılara ihtiyaca göre farklı kredi imkanlarının sunulduğu banka şubelerinin de yerlerini almaya başladığı AUTOMALL'da, satın alınan araçlarla ilgili her türlü sigorta işlemleri de yine AUTOMALL bünyesindeki sigorta şirketleri tarafından gerçekleştirilecek. 540 metrekarelik müzayede salonu, araba alım- satımı konusunda özel işbirlikleri ve sayısız fırsatlar sunan AUTOMALL, otomobil dünyasının ilk ve tek akla gelen adresi oluyor.


ARACINIZIN BAKIMI İÇİN ADRES, YİNE AUTOMALL…
Tam bir otomobil şehri olan AUTOMALL'da bulunan 125 m² ile 275 m² arasında 4400 m² servis alanında her türlü marka ve modeldeki araç için bakım ve servis hizmeti de almak mümkün olacak. 


YÖNETİMDE PROFESYONELLİK...
AUTOMALL'da genel ve idari tüm ihtiyaçlar tek bir merkezden, profesyonel bir yönetim şirketi tarafından ilk günden planlandı. Güvenlikten bakıma, otopark planlamasından özel hizmetlere kadar geniş bir hizmet yelpazesi AUTOMALL'daki iş sahipleri, Mall City Residence sahipleri ve ziyaretçilere sunuluyor... 


AUTOMALL'DA, MALL CITY RESIDENCE AYRICALIĞI…
AUTOMALL bünyesinde, bölgede çalışan ve iş hayatının dinamizmine ayak uydurmak isteyen profesyoneller için yaşam, Mall City Residence'lerde başlıyor.  52 m² ile 112 m² arasında değişen 221 adet recidence, özel resepsiyon, özel otopark ve güvenlik hizmetleri ile sakinlerinin yaşamına ayrıcalıklar getiriyor. 


RAKAMLARLA AUTOMALL…
AUTOMALL 83.000 metrekarelik kapalı alan üzerinde 662 bağımsız bölümden oluşuyor.
379 uzman galeri ve yetkili satıcıyı aynı çatı altında topluyor.
Özel kapalı ve açık alanları ile 95-165 metrekare arasında değişen kullanım alanlarına sahip showroom'larda, alıcıların ve satıcıların araçları keyif ile incelemeleri sağlanacak.
540 metrekarelik müzayede salonu, araba alım-satımı konusunda tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek.
125-275 m2 arasında değişen büyüklükte 4.400 metrekarelik alanda toplanmış servislerde, bakım ve servis imkanı da AUTOMALL bünyesinde bulunuyor.
52 metrekare ile 112 metrekare arasında değişen 221 adet recidence, özel ödeme şartları ile anahtar teslim satışa sunuluyor.
477 metrekare restoran, 180 metrekare cafe, 6 adet 60 metrekarelik fast food alanı da AUTOMALL bünyesinde bulunuyor.
AUTOMALL'da, dükkan ve ofislerin büyüklükleri ise ortalama 60 metrekare civarında.
AUTOMALL'da, ayrıca yaklaşık 1000 araç kapasiteli kapalı ve açık otopark da mevcut.
 
 
AUTOMALL'da gayrimenkul yatırımcıları için oldukça cazip olan fiyat aralığı ise şöyle;
Galeriler                        250.000 Dolar - 450.000 Dolar
Servis Dükkanları          180.000 Dolar - 410.000 Dolar
Ofisler                           150.000 Dolar - 160.000 Dolar
Mall City Residence       85.000 Dolar - 111.000 Dolar

Kiralama
Galeriler (95-165 m2)    1000 TL - 3000 TL
Servis Dükkanları           2000 TL - 3000 TL
Ofisler                           1200 TL - 1500 TL
Mall City Residence      500 TL – 800 TL             

www.hurriyetpazarlama.com.tr
0216 339 97 57

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Türkiye'nin ilk otomobil alışveriş ve yaşam merkezi açıldı

Bağcılar'da, Oto Center'ın yanında, arsa maliyeti dahil yaklaşık 100 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Türkiye'nin ilk otomobil alışveriş ve yaşam merkezi Automall'ın açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul'a, gelişigüzel ve kendiliğinden ortaya çıkan birtakım tesisler yerine, daha programlı ve düzenli, geleceği daha iyi hesaplayan ve dünya konjonktürünü de dikkate alan yatırımlar yapılıyor" dedi.

Her yapı, öncekinden daha iyi
Hürriyet Pazarlama ve D Yapı işbirliğiyle hayata geçirilen Automall'un resmi açılışını, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ile birlikte, kurdele keserek yapan Kadir Topbaş; Kuyumcukent, Tekstilkent ve Giyimkent gibi alanların, İstanbul'un önemli kazanımlarından olduğunu dile getirdi. Topbaş, her yeni yapılan tesisin, bir öncekinden daha iyi, düzenli olduğunu ve global ölçekler dikkate alınarak yapıldığını kaydetti.

Dünyanın önemli merkez olduk
İstanbul'un, dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri haline geldiğini anlatan Kadir Topbaş, kentin 110 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip olduğunu dile getirdi. Topbaş, "İstanbul, bu büyüklüğü ile 23 Avrupa ülkesinden büyük. 14 milyon nüfusuyla da bir ülke özelliğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Dolar bazında yüzde 100 kazandırdı
Hürriyet Pazarlama Genel Müdürü Rıza Koçyiğit de Automall'ın, konumu, mimarisi, altyapısı ve yönetim anlayışıyla konfor sunduğunu vurguladı ve "Automall 46 dönüm arazide, 83 bin metrekare kapalı alanda 662 bağımsız bölüm olarak hayata geçti. Otomobil dünyasına yönelik her türlü ayrıntıyı barındıran merkezde 379 otomobil galerisi, oto servisleri, noter, banka, mağazalar, restoran gibi her türlü hizmetin yanında 221 adet 1+1 ve 2+1 rezidans mevcut" dedi. Automall'dan 2 yıl önce galeri veya rezidans alanların dolar bazında yüzde 100 kazançlı çıktığını söyleyen Koçyiğit, merkezin, özellikle galerilerin kent dışına çıkarılması genelgesinin uygulamaya girdiği bir dönemde hayata geçirilmesinin, sektöre ve ülke ekonomisine büyük değer katacağını söyledi.

1+1 rezidanslar 85 bin dolardan, oto galeriler 250 bin dolardan başlıyor

İKİ aydır faaliyette olan ve dün resmi açılışı yapılan Automall Otomobil Alışveriş ve Yaşam Merkezi, arsa bedeli hariç yaklaşık 55 milyon dolara maloldu. Projede 221'i rezidans olmak üzere toplam 662 ünite bulunuyor. Rezidanslar 85 bin dolardan, ofisler 150 bin dolardan, oto servisler 180 bin dolardan, galeriler ise 250 bin dolardan başlıyor. Hürriyet Pazarlama Genel Müdürü Rıza Koçyiğit, "Arsa bedeli yaklaşık 50 milyon dolar olan merkezin inşaat dahil yatırım maliyeti 100 milyon doları geçti. Otomobil almaya gelen bir vatandaş aynı çatı altında hem noter işlemini yapacak, hem bankadan kredisini çekecek, isterse bir kat aşağıda, alacağı aracı servise gösterecek" dedi. Automall'da kapalı ve açık alanlarıyla 95-165 metrekare arasında değişen showroomlar bulunuyor. Rıza Koçyiğit, "Merkezde 125-275 metrekare büyüklüklerinde 4400 metrekare alanda toplanan oto servisler de bulunuyor. Merkezde 52-112 metrekare büyüklükte değişen 221 adet rezidans, özel ödeme şartlarıyla anahtar teslim satışta. 477 metrekare restoran, 180 metrekare cafe, 6 adet 60 metrekarelik fast food alanı bulunan merkezde dükkan ve ofislerin büyüklükleri ortalama 60 metrekare. Merkez tam kapasiteyle hayata geçince, aynı anda 10 bin araç sergilenecek.

Topbaş: İstanbul'a 6 yılda 28.5 milyar lira yatırım yaptık

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Automall'ın açılışında, İstanbul'a yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verirken, "Büyükşehir Belediyesi olarak 6 yılda kentte yaptığımız yatırım toplamı 28.5 milyar Türk Lirası. Türkiye'de tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı yatırımların yüzde 26'sını İstanbul yapıyor. Sanayinin yüzde 38'i, ithalat ve ihracatın yüzde 60'ı, toplam mevduatın da yüzde 41'i İstanbul'da" dedi. Göreve geldiklerinde 2 milyon 800 bin civarındaki olan turist sayısının da geçen yıl 10 milyona yaklaştığını belirten Topbaş, "65 bin civarındaki yatak kapasitesi 116 bine çıktı. 28 bin yatak inşaatı sürüyor" diye konuştu. Kadir Topbaş ayrıca, Türkiye'deki 2 bin 951 belediyenin yaptığı yatırımların yüzde 48'inin tek başına İstanbul'da yapıldığını da hatırlattı. Topbaş, sadece metroya yapılan yatırım toplamının 6.5 milyar dolar olduğunu, bunun 3.2 milyar dolarının tamamlandığı bildirdi.
Tebernüş Kireçci

Türkiye'de otomobilin bir merkezi oldu
Türkiye'nin kendi alanındaki ilki olan Automall, 100 milyon dolarla yaşam buldu. 46 dönüme kurulan merkezde 379 galerinin yanı sıra 221 rezidans yer alıyor

Bağcılar'da, Oto Center'ın yanında,  yaklaşık 100 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Türkiye'nin ilk otomobil alışveriş ve yaşam merkezi Automall'ın açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Automall bir konsept olarak ortaya çıktı ve pazar ekonomisini dikkate aldı. Doğru ve ideal bir ölçek. Bir insan geldiğinde bir araç alacaksa, başka ihtiyaçlarını da karşılayabilecek. Buraya yurtdışından da araç alınmaya gelecek” dedi.

‘Geleceğin yatırımları'
Hürriyet Pazarlama ve D Yapı işbirliğiyle hayata geçirilen Automall'un resmi açılışını, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ile birlikte, kurdele keserek yapan Kadir Topbaş, Automall'ın çevrenin profilini de değiştireceğine inandığını vurguladı. Topbaş, “Burada çok ciddi bir yatırım var. Çevredeki dükkanlar artık daha fazla iş yapma imkanına sahip. Evler, daha çok değer kazandı. Doğan Holding'in şu yatırımları, ülkenin geleceğine yönelik yatırımlardır” diye konuştu.

‘Yüzde 100 kazandırdı'
Hürriyet Pazarlama Genel Müdürü Rıza Koçyiğit de Automall'ın tüm yönleriyle konfor sunduğunu vurguladı. Koçyiğit, “Automall 46 dönüm arazide, 83 bin metrekare kapalı alanda 662 bağımsız bölüm olarak hayata geçti. Merkezde 379 otomobil galerisi, oto servisleri, noter, banka ve restoran gibi her türlü hizmetin yanında 221 adet 1+1 ve 2+1 rezidans var” dedi.
Automall'dan 2 yıl önce galeri veya rezidans alanların dolar bazında yüzde 100 kazançlı çıktığını söyleyen Koçyiğit, merkezin, galerilerin kent dışına çıkarılması genelgesinin uygulamaya girdiği bir dönemde hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.

RAKAMLARLA...
-  83 bin metrekarede 662 bağımsız bölüm
-  379 galeri aynı çatı altında
-  95-165 metrekare arasında showroomlar
-  52 ile 112 metrekare büyüklüğünde 221 rezidans

REZİDANSLAR 81 GALERİLER 250 BİN DOLARA SATILIYOR
İki aydır faaliyette olan ve dün resmi açılışı yapılan Automall Otomobil Alışveriş ve Yaşam Merkezi, arsa bedeli hariç yaklaşık 55 milyon dolara mal oldu. Projede 221'i rezidans olmak üzere toplam 662 ünite bulunuyor. Rezidanslar 81 bin dolardan, ofisler 150 bin dolardan, oto servisler 180 bin dolardan, galeriler ise 250 bin dolardan başlıyor.
Tebernüş Kireçci

100 milyon dolarlık Automall'da, ‘bardağın dolu yanı' çağrısı yaptı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Hürriyet Pazarlama ve D Yapı işbirliğiyle hayata geçen Automall ve Mallcity Residence'ın açılışını yaparken, “Bunlar ülkenin geleceğine dönük yatırımlar. Bardağın dolu yanından bakalım” dedi.

İSTANBUL Bağcılar'da, Oto Center'ın yanında, arsa maliyeti dahil yaklaşık 100 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Türkiye'nin ilk otomobil alışveriş ve yaşam merkezi Automall'ın açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul'a, gelişigüzel ve kendiliğinden ortaya çıkan birtakım tesisler yerine, daha programlı ve düzenli, geleceği daha iyi hesaplayan ve dünya konjonktürünü de dikkate alan yatırımlar yapılıyor” dedi.
Her yapı, öncekinden daha iyi
Hürriyet Pazarlama ve D Yapı işbirliğiyle hayata geçirilen Automall ve Mallcity Residence'ın açılışını, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Şirketler Grubu Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek ve Hürriyet Pazarlama Genel Müdürü Rıza Koçyiğit'le birlikte yapan Kadir Topbaş; İstanbul'a her yeni yapılan tesisin, bir öncekinden daha iyi, düzenli olduğunu ve global ölçekler dikkate alınarak yapıldığını kaydetti.
Dünyanın önemli merkezi olduk
İstanbul'un, dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri haline geldiğini anlatan Kadir Topbaş, kentin 110 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahip olduğunu dile getirdi. Topbaş, “Doğan Holding'in yaptığı şu yatırımlar, ülkenin geleceğine yönelik yatırımlardır. Medyamız dikkate alsın, bardağın boş değil dolu tarafından baksın” dedi.
Dolar bazında yüzde 100
Hürriyet Pazarlama Genel Müdürü Rıza Koçyiğit de, Automall'ın, “Automall 46 dönüm arazide, 83 bin metrekare kapalı alanda 662 bağımsız bölüm olarak hayata geçti. Automall'dan 2 yıl önce galeri veya rezidans alanlar dolar bazında yüzde 100 kazançlı çıktı” dedi. Koçyiğit, merkezin, özellikle galerilerin kent dışına çıkarılması genelgesinin uygulamaya girdiği bir dönemde hayata geçirilmesinin, sektöre ve ülke ekonomisine büyük değer katacağını söyledi.

1+1 rezidanslar 85 bin dolardan, oto galeriler 250 bin dolardan başlıyor

İKİ aydır faaliyette olan ve dün resmi açılışı yapılan Automall Otomobil Alışveriş ve Yaşam Merkezi, arsa bedeli hariç yaklaşık 55 milyon dolara maloldu. Projede 221'i rezidans olmak üzere toplam 662 ünite bulunuyor. Rezidanslar 85 bin dolardan, ofisler 150 bin dolardan, oto servisler 180 bin dolardan, galeriler ise 250 bin dolardan başlıyor. Hürriyet Pazarlama Genel Müdürü Rıza Koçyiğit, “Arsa bedeli yaklaşık 50 milyon dolar olan merkezin inşaat dahil yatırım maliyeti 100 milyon doları geçti. Otomobil almaya gelen bir vatandaş aynı çatı altında hem noter işlemini yapacak, hem bankadan kredisini çekecek, isterse bir kat aşağıda, alacağı aracı servise gösterecek” dedi. Automall'da kapalı ve açık alanlarıyla 95-165 metrekare arasında değişen showroomlar bulunuyor.

Topbaş: 6 yılda 28.5 milyarlık yatırım yaptık

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verirken, “Büyükşehir Belediyesi olarak 6 yılda kentte yaptığımız yatırım toplamı 28.5 milyar TL. Türkiye'de tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı yatırımların yüzde 26'sını İstanbul yapıyor. Sanayinin yüzde 38'i, ithalat ve ihracatın yüzde 60'ı, toplam  mevduatın da yüzde 41'i İstanbul'da” dedi. Turist sayasının 2 milyonlardan 10  milyonlara çıktığını belirten Topbaş, “65 bin civarındaki yatak kapasitesi 116 bine çıktı. 28 bin yatak inşaatı sürüyor” dedi. Topbaş, ayrıca  Türkiye'deki 2 bin 951 belediyenin yaptığı yatırımların yüzde 48'ini ek başına İstanbul'da yapıldığını da hatırlattı.
Hürriyet

'Automall'da galeriler tükendi, sıra  Ankara  ve Anadolu yakasında
105 milyon dolarlık yatırım yapılan Türkiye'nin ilk otomobil alışveriş ve yaşam merkezi Automall açıldı. Galerilerin yüzde 95'ini satan Hürriyet Pazarlama şimdi de Ankara ve İstanbul'un Anadolu yakasında arsa arıyor. Automall otomobil alışveriş merkezi zinciri olacak

Türkiye'nin ilk otomobil alışveriş ve yaşam merkezi Automall açıldı. Arsa dahil 105 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Automall'da bulunan 379 otomobil galerisinin yüzde 95'i satıldı. Bağcılar'daki Automall'dan sonra Ankara ve İstanbul'un Anadolu yakası için de arsa arayışı başladı. Artık Automall bir alışveriş merkezi zinciri olacak.
Automall'un resmi açılış töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Hürriyet Pazarlama Genel Müdürü Rıza Koçyiğit'in katılımıyla gerçekleşti.
Açılışta konuşan Hürriyet Pazarlama Genel Müdürü Rıza Koçyiğit, merkezin otomotiv dünyasının adresi olacağını belirterek, “Automall, 379 otomobil galerisi, servisleri ve mağazalarının yanı sıra, residence, fast food, restaurant, cafeler gibi birimleriyle, otomotiv dünyasına yönelik her türlü hizmetten yararlanma fırsatı sunuyor. Müşteriler tüm konulara ilişkin tek bir noktadan yararlanacak” dedi.

‘2 milyon ikinci el var'
Koçyiğit'in verdiği bilgiye göre 2009'da otomobil pazarında 500 bin sıfır araç satılırken ikinci elde 2 milyonun üzerinde araç el değiştiriyor. 2 milyon ikinci el aracın 1 milyonu ise 10 bin galerinin aracılığıyla satılıyor. Bu rakamın yarısı da İstanbul'da bulunuyor. Koçyiğit, buradan yola çıkarak Türkiye'nin bu tür bir merkeze ihtiyacı olduğunu belirtiyor. İki kişiden birinin ikinci el aracını galerilerden aldığını ifade eden Koçyiğit, “Müşterinin ikinci el araçla ilgili her şeyi tek merkezden almasını istedik. Aynı anda 10 bin aracı görebilsin diye bu  projeyi başlattık” diyor.

Galeriler şehirden çıkıyor
Galerilerin şehir dışına çıkarılması genelgesinin uygulamaya girdiği bir dönemde, yatırım maliyeti arsa bedeli hariç yaklaşık 55 milyon doları bulan Automall'un hayata geçmesinin sektöre de olumlu yansıyacağını anlatan Hürriyet Pazarlama Satış ve Pazarlama Müdürü Kayhan Baykal ise araç satın alırken yaptırılması gereken tüm işlemlerin Automall'da gerçekleştirileceğini söyledi.
Automall'da satılan araçların, ekspertiz değerleri hakkında bilgi alınarak, devir, noter ve ruhsat işlemleri gibi tüm süreçler tek bir merkezde gerçekleştiriliyor.
Automall'da galerilerin yaklaşık yüzde 95'i sahiplerini buldu ve hizmet başladı. Galerilerin şehir dışına çıkarılması genelgesinin uygulama süresinin sonlanmasına az bir zaman kalması nedeniyle, taşınma süreci hızlanıyor.
Baykal, özel kapalı ve açık alanlarda dizayn edilmiş 95 ile 165 metrekare kullanım alanı bulunan, iç dekorasyonları da tamamlanan galerilerin sahiplerini beklediğini söylüyor. Baykal, “Belediye galericileri şehir içinden çıkarana kadar eski yerlerinde kalıyorlar. Buradaki galerileri kullanıma hazır ama son ana kadar bekliyorlar” dedi.

300 kişiye istihdam

Automall'da güvenlikten bakıma, otopark planlamasından özel hizmetlere kadar 300 kişi çalışacak. Automall'ın işletmesini de üç yıl süreyle Hürriyet Pazarlama yapacak.
Automall, ikinci el araç satın alırken yaptırılması gereken tüm işlemleri tek adreste çözüyor. Satılan araçların, ekspertiz değerleri hakkında alıcı bilgi alınıp; devir, noter ve ruhsat işlemlerinin hepsi Automall çatısı altında yaptırılabilecek. Araç alım-satımında tüketicilere, galerilere ve yetkili satıcılara ihtiyaca göre farklı kredi imkânlarının sunulduğu banka şubelerinin de yerlerini almaya başladığı Automall'da, satın alınan araçlarla ilgili her türlü sigorta işlemleri de yine Automall bünyesindeki sigorta şirketleri tarafından gerçekleştirilecek. Merkezde 540 metrekarelik müzayede salonu da birçok alıcı-satıcıyı bir araya getirecek.
Automall'da bulunan 125 metrekare ile 275 metrekare arasında 4 bin 400 metrekarelik servis alanında her türlü marka ve modeldeki araç için bakım ve servis hizmeti de almak mümkün olacak.

160 residence satıldı
Automall, Tekstilkent, Matbaacılar Sitesi ve Doğan Medya Center'dan oluşan bölgede, 83 bin metrekare kapalı alan üzerinde yer alıyor. 379 galeri ile home ofis veya konut olarak ilgi gören 221 daireden oluşan Mall City Residence başta olmak üzere, 662 bağımsız bölümden oluşan Automall, İstanbul Atatürk Havalimanı'na 15 dakika mesafede bulunuyor. Mall City Residence'daki konutların 160'ı satılmış durumda.

Radikal

Automall Center hizmete girdi
Türkiye'nin ilk otomobil alışveriş ve yaşam merkezi Automall açıldı

Otomobil showroomları ve servislerin yanı sıra, rezidans, fast-food, restoran ve cafelerle birlikte hizmet verecek Automall Center, İstanbul Bağcılar'da hizmete girdi. Automall'a gelen müşteri, anahtar teslim oto sahibi olabilecek. Yaşam merkezinde, tüketiciler krediden ruhsata kadar her konuyu halledecek.

AUTOMALL'ın açılış kurdelasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Şirketler Grubu Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı birlikte kestiler.

İSTANBUL Bağcılar'da Türkiye'nin ilk otomobil alışveriş ve yaşam merkezi Automall Center hizmete girdi. Arsa bedeli hariç 55 milyon dolara malolan Automall, otomobil showroomları ve servislerinin yanı sıra, rezidans, fast-food, restoran, cafelerle de ziyaretçilere hizmet verecek.

Automall'ın açılışı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Doğan Şirketler Grubu Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek'in katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Automall'ın bir konsept olarak ortaya çıktığını ve pazar ekonomisini dikkate aldığını söyledi. Topbaş, şöyle devam etti:

“Dünyada ilk defa İstanbul'un merkezinde bir çarşı kuruluyor. İşte bunu yaptığımızda bir pazar ekonomisi oluşturabiliriz. Bir insan geldiğinde bir araç alacaksa, o sırada başka ihtiyaçlarını karşılama imkanı var. Merkez olarak hizmet alma imkanı var. Artık sokakta, caddede, kaldırımları işgal eden oto galerileri yerine, bu merkezler daha önemli. Buraya sadece İstanbul'dan değil yurtdışından da araç almaya gelecek insanlar, sokaklarda gezmektense gelip buradan alacaklar.”

Aydın Doğan'a teşekkür

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, Bağcılar'ın her geçen gün alışveriş merkezleriyle, otelleriyle değişim ve dönüşüm sürdürdüğünü ifade ederek, “Burada otomobil alışveriş ve yaşam merkezi Automall bölgemize ayrı bir güzellik katıyor. Bu merkezin hazırlanmasında emeği geçen başta Aydın Doğan Bey olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

6 fast-food alanı var

- 52 metrekare ile 112 metrekare arasında değişen 221 adet rezidans, özel ödeme şartları ile satışa sunuluyor.

- 477 metrekare restoran, 180 metrekare cafe, 6 adet fast-food alanı Automall'da yer alıyor.

- Automall'da dükkan ve ofislerin büyüklükleri ise ortalama 60 metrekare.

83 bin m2'de 662 bölüm var

- Automall 83 bin metrekare kapalı alan üzerinde 662 bağımsız bölümden oluşuyor.

- Automall'da, galerilerin yaklaşık yüzde 90'ı sahiplerini buldu ve hizmete başladı.

- Automall 379 uzman galeri ve yetkili satıcıyı aynı çatı altında topluyor.

- Özel kapalı ve açık alanları ile 95-165 metrekare arasında değişen kullanım alanlarına sahip showroom'larda, alıcı ve satıcıların araçları incelemeleri sağlanacak.

- 125-275 metrekare arasında değişen büyüklükte 4 bin 400 metrekarelik alanda toplanmış servislerde, bakım ve servis imkanı da Automall bünyesinde bulunuyor.

Kredisiyle, sigortasıyla anahtar teslim oto satılıyor

AUTOMALL, araç satın alırken yaptırılması gereken tüm işlemlerin tek adreste çözülmesini sağlayacak. Satılan araçların, ekspertiz değerleri hakkında bilgi alınıp, devir, noter ve ruhsat işlemleri Automall'da yaptırılabilecek. Araç alım-satımında tüketicilere, galerilere ve yetkili satıcılara, ihtiyaca göre farklı kredi imkanlarının sunulduğu banka şubelerinin de yerlerini almaya başladığı Automall'da, sigorta işlemleri de gerçekleştirilecek.
Vatan


Geri Dön