28 / 03 / 2024

Autopia, dünya projesi olma yolunda ilerliyor!

Autopia, dünya projesi olma yolunda ilerliyor!

Keleşoğlu İnşaat - Gül İnşaat ortaklığıyla yapımı devam eden ve   farklı bir mimariye sahip olan proje, uluslararası platformda kazan dığı ödüllerle Autopia markası adı altında yurtdışına açılma kararı aldı



Türkiye 'nin ilk, Avrupa 'nın en büyük otomobil alışveriş merkezi olma özelliği   taşıyan ve Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri 'nde aldığı “Türkiye 'nin ve Avrupa 'nın 2010 Yılındaki En İyi Mimari Projesi ” ödülleriyle   dikkatleri üzerine çeken Autopia , dünya projesi yolunda   ilerliyor.

Keleşoğlu İnşaat - Gül İnşaat ortaklığıyla yapımı devam eden ve   farklı bir mimariye sahip olan proje, uluslararası platformda kazan dığı ödüllerle Autopia markası adı altında yurtdışına açılma kararı aldı.   Keleşoğlu İnşaat -   Gül İnşaat ortaklığı, Autopia projesi ni çin, Rusya ve İran merkezli dev firmalar ile yurtdışında yeni Autopia 'lar inşa etmek için el sıkışmak üzere   olduklarını açıkladı.   Yeni projeler için franchising anlaşmalarını n tamamla nmak üzere ol duğunu dile getiren yetkililer, inşaat ve AVM işletmeciliği konusunda sahip oldukları tecrübe ve   birikimi bundan sonra dünya nın farklı bölgelerine taşımaya hazırlan dıklarını dile getirdi.

Otomobil alma anlayışını derinden etkiledi
2011 yılının sonunda açılması planlanan Autopia, toplam 150 milyon dolarlık bir yatırımla, 117   bin metrekare satılabilinir ve kiralanabilinir alana sahip   olarak tasarlandı. 542 mağazası ile yılda 6 milyon ziyaretçi hedefl eyen proje üç stadyum büyüklüğünde bir alana inşa ediliyor. Autopia showroomlarının tavan yükseklikleri 7 metre   olurken ısıya duyarlı cam ile kaplanacak ve ön bölümlerine salyangoza benzer yumuşatılmış bir görüntü verilecek . Minimum maliyet ile maksimum getiri hesaplanarak kurgulanmış binanın uzunluğu 375, eni   ise 125 metre   olacak.


Geri Dön