26 / 04 / 2024

Autoport Limanı 49 yıllığına tahsis edildi!

Autoport Limanı 49 yıllığına tahsis edildi!

Yıkımı beklenen Autoport Limanı’nda yeni bir tartışma başladı. Danıştay’ın kararına rağmen, Milli Emlak Genel Müdürlüğü limanı 49 yıllığına tahsis etti



Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ile Turgut Reis A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Coşkun arasında yıllardır süren Autoport Limanı tartışmasında yeni bir kriz daha yaşandı. İş adamı Coşkun’un başvurusu üzerine Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun verdiği ‘yıkım kararı’ yine uygulanmadı, liman Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden 49 yıllığına tahsis edildi. Coşkun, kararı “Autoport kesinlikle yıkılacaktır” sözleriyle değerlendirdi.

 

10 YILLIK KAVGA

İş adamı Mehmet Coşkun ile Autoport Limanı’nın ortakları Arkas ve Ayhan Zeytinoğlu arasında 10 yıldır süren hukuk mücadelesi de yeniden başladı. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 15 Ocak 2015 tarihinde aldığı kararla 49 yıllık tahsisin iptalini kesin olarak karara bağladığını kaydeden Coşkun, “Türkiye Cumhuriyeti’nde hiç bir güç Autoport Limanı’nın yıkılmasını engelleyemez. Yıkım işlemi birkaç ay içinde başlayacak” ifadelerini kullandı.

 

KANUNSUZ İŞLEM

İş adamı Mehmet Coşkun, “Cumhuriyet tarihinde böyle kanunsuz bir işlem yapılmamıştır. Danıştay’ın “49 yıllık tahsisin iptali” ile ilgili kararını Milli Emlak Genel Müdürlüğü uygulaması gerekirken bunu yapmayarak görevini kötüye kullanmış ve anayasal suç işlemiştir. Milli Emlak Genel Müdürü suç işlemiş Anayasa ve mahkeme kararını çiğnemiştir. Milli Emlak Genel Müdürü bu işlemi yaparken, kamu menfaatini değil başkaca bir menfaati düşünmüştür” ifadelerini kullandı.

 

KAÇAK LİMAN VURGUSU

Yıkılması için mücadele ettiği Autoport Limanı’nda kaçak olmayan yer olmadığını söyleyen Coşkun, “Şu an için limandaki tüm inşaat işleri kaçak olarak yapılmış durumda. Bu yapılan iskele imar planı sahasında yapılamaz. Bu sahada gümrüklü alan oluşturulması suçtur. Liman Başkanlığı bu konuda izin verirse suç işlemiş olur. Autoport’un üçüncü şahıslara hizmet vermeye dair ÇED raporu yok. Bir kaza durumunda iş yapan şirketler de sorumlu olur” açıklamasını yaptı.

 

19 AVUKAT BAKIYOR

Turgut Reis A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun, “Anayasa ve kanunlara aykırı olarak yapılmış olan bu hukuksuz işlem firmamız Turgut Reis A.Ş. tarafından görevlendirilmiş olan 19 avukat ve teknik kadromuz tarafından gerekli müdahaleler yapılarak en kısa süre içinde kesinlikle iptal ettirilecek ve milletin gözünün içine baka baka bu kanunsuz işlemi talep eden ve onaya verenlerin kanun ve halkın önünde gereken cezaları almaları sağlanacaktır” şeklinde konuştu.



Bizim Kocaeli


Geri Dön