24 / 04 / 2024

Avantgarde otel İstanbul'da en az 3 yeni otel açacak!

Avantgarde otel İstanbul'da en az 3 yeni otel açacak!

Avantgarde markasını uluslararası standartlarda operatör haline getirme kararı alan Lucis Global, otelcilik alanında hem içeride hem yurtdışında büyüyecek. İstanbul'da en az 3 yeni otel açılacak...




Avantgarde markasını uluslararası standartlarda operatör haline getirme kararı alan Lucis Global, otelcilik alanında hem içeride hem yurtdışında büyüyecek. 


Lucis Global... 50 yıl önce memleketinden ayrılırken, "Siirt'in 3'te l'ini satıp, İstanbul'a yerleşti" denilecek kadar varlıklı olan Haşim Öztanık'ın en küçük oğlu Lütfi Bey ile oğullan Cenk ve İsmet'in kurduğu bir şirket. İsmi de baba ile oğullarının ilk harflerinden oluşuyor. 


Henüz global bir oyuncu değil ancak hedefi global bir marka olmak. Lütfi Öztanık, demir-çelik sektöründeki şirkeüeri ile ilgüeniyor. Lucis Global Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan büyük oğlu İsmet Öztanık ise otel işlerine ağırlık vermiş durumda. Zincirliknyu'daki 84 odalı beş yıldızlı Avantgarde Hotel'in de sahibi olan Lucis Global, önümüzdeki iki yılda Avantgarde markasını uluslararası standartlarda operatör haline getirme karan aldı. Geçen hafta bir grup gazeteci ile bir araya gelen İsmet-Öztanık, grup bünyesindeki diğer iki otel olan İstanbul Talimhane'deki 124 odalı Golden Age ile Bodrum'daki 31 odalı Mejor Costa otellerinin ismini de Avantgarde Collection'a çevirme kararı aldıklarını söyledi. 


Üç kat fiyatı reddetti Üç otelinin de mülk sahibi olduklanm belirten Öztanık, "Otellerimize ciddi satın alma teklifleri de geliyor. Mesela Bodrum'daki otelimizi yaptıktan 1.5 ay soma 3 katı fiyata satın almak için teklif geldi. Bodrum'da Kayseri Erciyesspor'un Başkanı Ziya Eren'le ortağız. Ziya Bey aynı zamanda KMC'nin (Kayseri Metal Center) sahibi. Babam ve Ziya Bey, demir çelikçi olduğu için, bir ürüne yüksek teklif geldiği zaman hemen satmak istiyorlar. Ancak biz ise bu işte büyümek istiyoruz. Onun için satmadık" dedi. Öztanık, şaka yollu olarak ortaklık görüşmelerine babası Lütfi Öztanık ile Ziya Eren'i de çağırmadıklannı söyledi. 


İşletme teklifi yağıyor Artık mülkü kendine ait olmayan otelleri de işletmeye soyunduklarım belirten Öztanık, "Otellerini işletmek üzere ve satın almamızı isteyen çok teklif geliyor bize. İstanbul'un yanı sıra Anadolu'dan da bize çok teklif geliyor. Aynca Dubai, İran, İran, Azerbaycan'dan talepler var. Bize hem yatırımcı hem işletmeci olarak yaklaşan çok ciddi yabana gruplar da var. 22 senedir bu sektörde hem mülk sahibi hem işletmeci hem yaünmcı durumundayız zaten" diye konuştu. 


3 yeni otel yapacak 


Yabancı ortak kapısını ise hiç açmadıklarını belirten Öztanık, "Onun için daha çok erken olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. Öngördükleri 6 yıllık projeksiyonlarında İstanbul'da en az 3 yeni otel yapmayı planladıklarını söyleyen Öztanık, "Sonrasında da yönümüzü İngiltere başta olmak üzere Bati Avrupa'ya çevireceğiz" dedi. Öztanık, Türkiye'de bir otel zincirine sahip olan yabancı bir grup ile hostel kurmak için görüşmeler yaptıklarını da kaydetti. 


Nişantaşı'na lüks konut Levent'te ciddi bir gayrimenkul portföyüne sahip olduklarını ve İstanbul'un çeşitli yerlerinde gayrimenkulleri bulunduğunu belirten Öztanık, "Rumeli Caddesi'ndeki yerimizin lokasyonu çok enteresan. Rumeli Caddesi ile Abide-i Hürriyet'in kesiştiği noktada. İstanbul'un zenginliğini de yansıtıyor. Bir yanda Ermeni mezarlığı, bir yanda Fransız Lisesi, sokağın içinde de sinagog var. Nişantaşı'ndan, Bomonti'den, Harbiye'den ve Şişli'den potansiyel alma imkanı olan bir lokasyon. Önceleri buraya bir otel yapmayı planlıyorduk. Ancak bölgede çok fazla arzın devreye gireceğini gördük, neler yapabileceğimizi düşünürken, bölgede otoparklı, resepsiyonlu ve benzer olanaklara sahip kompleks bir lüks konut açığı olduğunu tespit ettik. 70-80 milyon dolar civarında bir yatırımla lüks konut projesi planlıyoruz. 100-150 konut arasında olacak. Birkaç inşaat şirketiyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. 

Tek şartımız var, burada Avantgarde olarak tesis hizmeti vereceğiz. 7-8 katlı konutlar olacak. 25 bin metrekarelik bir proje olacak ve gelecek yıl başlayacağız" dedi. 


Öte yandan Anadolu yakasında Ataşehir'de de bir yerleri olduğunu belirten Öztanık, "Orası da bizim mülkümüz. Demir çeliğin ana üssü olarak kullanıyoruz. Paladium'un karşısında. Oraya da otel yapmayı planlıyorduk. Ancak şu an en akıllıca olanın mülk sahibi olarak bekleyip ona göre pozisyon almak olduğuna karar verdik" şeklinde konuştu.


Levent'te 1 milyar dolarlık proje Dedesi Haşim Öztanık'ın Siirt'ten direkt olarak istanbul Levent'e geldiğini 50 yıldan beri Levent'te oturduklarını belirten ismet Öztanık, "Babamlar 4 kardeş. Ailenin en küçüğü babam. Babamın bir büyüğü Nafi Öztanık 2008'de işlerini ayırdı. Diğer üç kardeş Seydan, Ceylan ve Lütfi Öztanık ise 2012'de ayrıldılar. Şimdi daha mutlular. Bu dört kardeşin Levent'te ciddi bir gayrimenkul portföyü var. Örneğin Metrocity'nin karşısında Büyükdere Caddesi'ne bakan 11 dönümlük arazinin 4'te 3'ü babam ve kardeşlerine ait. Oraya 800 milyon ila 1 milyar dolarlık proje teklifi geldi. Henüz karar vermedik. 


Diğer mülk sahipleri de bir şey yapılacaksa önce Öztanık Ailesini ikna edin diyorlar. Şu anda düşünüyoruz" diye konuştu. 

Kurduğu site 34 kat değerlendi ismet öztanık henüz 28 yaşında olmasına rağmen, hayli girişimci bir isim. Saffet Ulusoy (Haluk Ulusöy'un oğlu), milli futbolcu Arda Turan. Markafoni'nin sahipleri, yemeksepeti.com'un sahibi Nevzat Aydın gibi isimlerle ortak olarak takı aksesuarı alanında faaliyet gösteren lidyana.com isimli bir internet sitesi kurduklarını belirten Öztanık, "Bu siteyi 1 milyon dolara kurduk, iki ay sonra Yandex'in yatırımcısı Runet, 15 milyon dolar değerleme üzerinden yüzde 20 hisse alarak ortak oldu. Bu yıl haziran ayında yeni bir fon 35 milyon değerleme üzerinden yüzde 20 hisse almak için geldi. Şu an ismini açıklayamıyorum ama onlar da ortak olacak" dedi. 

İstanbul turizmde 1-1.5 yıl kaybetti Aynı zamanda Talimhane Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi de olan İsmet Öztanık, Gezi Parkı eylemlerinin özellikle Talimhane bölgesindeki otelleri çok olumsuz etkilediğini belirtti. Öztanık, "Geçen yıl haziran ayında Talimhane bölgesindeki otellerin doluluk oranı ortalama yüzde 95 düzeyindeydi. Bu yıl yüzde 40'larda kaldı. 


Sadece Talimhane otellerinin 20-22 milyon euroluk ciro kaybı bulunuyor. Temmuz ayı da çok kötü gidiyor. Doluluklar yüzde 30'lara kadar düşmüş durumda. Bu da fiyat düşüşlerine yol açıyor. 110 euro düzeyin olması gereken konaklama fiyatları şu anda 35-70 euro arasında gidiyor. İstanbul turizmde 1-1.5 yıl kaybetti. Ancak Talimhane'de otel arzı konusunda ciddi bir balon vardı. Gezi o balona düzeltme yapacak diye düşünüyorum. Güçlüler yine ayakta kalacak" dedi. Sadece Talimhane'de değil, Talimhane'ye yakın lokasyonlardaki otellerde de ciddi düşüşler olduğunu belirten öztanık, "Fiyatlar düştü. Bir yandan da acentalar ağlıyor. 

Charter uçakları doldurmak için fiyatları çok kırdılar" dedi. 



Önder BARLAS/ Dünya Gazetesi


Geri Dön