26 / 04 / 2024

Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı sessiz sedasız açıldı!

 Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattı sessiz sedasız açıldı!

Metrobüsün Beylikdüzü’ne gittiğini tesadüfen öğrenen yolcular telefonlara sarılarak tanıdıklarına haber verdi



Sefere başlaması 8.5 ay geciken metrobüsün 4. etabı olan Avcılar-Beylikdüzü hattı dün eksiklere rağmen Ramazan arefesinde sessiz sedasız açıldı. Avcılar-Beylikdüzü hattının 29 Ekim 2011’de İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından sefere başlanacağı açıklanmış, ancak açılış daha sonra Şubat 2012’ye ertelenmişti. Şubat’ta da başlamayan seferlerin geciken inşaat yüzünden geçen pazartesi başlayacağı söylenmiş ancak Avcılar’daki köprü sökümü sırasında meydana gelen çökmede 1 işçinin ölmesi iki işçinin de yaralanması üzerine açılış ertelenmişti. 


Söğütlüçeşme 83 dakika


Dün saat 11:00’de İETT yetkililerin yaptığı ilk sefer sonrası Avcılar- Beylikdüzü arasındaki hat resmen açıldı. Böylelikle Beylikdüzü-TÜYAP’tan metrobüse binen yolcu tek biletle ve Bayrampaşa-Maltepe durağında yapacağı ücretsiz bir aktarma ile 83 dakikada Söğütlüçeşme’ye kadar gidebilecek. 


Yeni hat açıldı


Metrobüsün daha önceki aktarma noktası olan Edirnekapı daha ileri çekilerek Bayrampaşa-Maltepe durağı oldu. Mevcut 34 Zincirlikuyu, 34A Maltepe-Söğütlüçeşme hattına yeni açılan 34C Beylikdüzü-Maltepe hattı ilave edildi. Bayrampaşa-Maltepe’de aktarma yapacak yolcular bilet ücreti ödemeyecek.



Geri Dön