19 / 04 / 2024

Avcılar Göl Panorama Projesi'ne bakanlıktan onay geldi!

Avcılar Göl Panorama Projesi'ne bakanlıktan onay geldi!

Danıştay planlarını iptal edince inşaatı yarım kalan TOKİ'nin ' Avcılar'daki 'Göl Panorama Evleri' projesinin yeni ve Şehircilik Bakanlığı tarafından re'sen onayladı.



Bakanlığın 11 Mayıs 2016 tarihinde onayladığı, Avcılar Kapadık Mahallesi'nde inşaatına başlanmış olan proje için hazırlanan yeni planlar önceki gün İstanbul Çevre ve Şehircilik 11 Müdürlüğü'nde askıya çıktı. Yeni planlar itirazların alınması için 18 Haziran 2016 tarihine kadar askıda kalacak. 

Neden iptal edilmişti? 

Avcılar Belediyesi'nin şikayeti üzerine Danıştay 6. Dairesi, TOKİ'nin planlarını geçen yıl iptal etmişti. Danıştay'ın iptal gerekçesinde, özetle söz konusu arazinin daha önce 'Cep otogarı' alanı olarak ayrılmış olması, donatı alanlarının yetersiz olması, yeşil alanın plan onama sınırı dışında tutulması neden olarak gösterilmişti.  TOKİ yeni hazırladığı planda, İstanbul Biiyükşehir Belediyesi'nden aldığı bir yazı ile söz konusu cep otogarının yakında bir başka arazi için planlandığını, yeşil alan miktarının arttırıldığını ve arazi içerisinde cami için de yer ayrıldığını belirtti ve bunları yeni planlara işledi. Arazi, TEM yolu kenarında, Bahçeşehir Esenkent'in güneyinde kalan söz konusu 88 bin 800 metrekare büyüklüğünde. Askıya çıkan yeni planlara göre söz konusu araziye yapılacak olan ticaret-l-konut alanı miktarı düşürüldü. 2013 planlarında arazinin 85 bin metrekarelik bölümü ticaret+konut için ayrılmış iken, yeni planlarda bu miktar 66 bin metrekareye düşürüldü.  Arazinin yaklaşık 20 bin metrekarelik bölümü park, 8 bin metrekarelik kısmı ilköğretim okulu ve 2 bin 547 metrekarelik kısmı da cami için ayrıldı. 


Müteahhit AKP'li  TOKİ  2013 yılında söz konusu araziyi, "Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" kapsamında Be-ma İnşaat San. Tic. Ltd. Şirketi'ııe sözleşmeyle devretti. Firmanın büyük hissedarı Tahir Pars, geçmiş yıllarda AKP'dcn Kağıthane Belediyesi'nde meclis üyeliği yapmıştı. 

Sözleşmeye göre ise TOKİ gelirden yüzde 28 pay alacak ve toplam 530 milyon TL gelir elde edilecek inşaatlardan 148 milyon 400 bin TL kasasına girecek. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön