26 / 04 / 2024

Avcılar İnşaat Bayraklı projesi 2015 yılında başlayacak!

Avcılar İnşaat Bayraklı projesi 2015 yılında başlayacak!

Bayraklı ve Bornova'da hayata geçirdiği projelerle modern mimarinin öncülüğünü yapan Avcılar İnşaat, 38 katlı yeni gökdelen projesine start veriyor. Projenin inşaatı ise 2015 baharında başlayacak




Bayraklı ve Bornova'da hayata geçirdiği projelerle modern mimarinin öncülüğünü yapan Avcılar İnşaat, 38 katlı yeni gökdelen projesine start veriyor. Projenin inşaatı ise 2015 baharında başlayacak



İzmir'de özellikle Bayraklı ve Bornova'da hayata geçirdiği modern projelerle adından söz ettiren Avcılar İnşaat, şimdi de kentin siluetini değiştirmeye hazırlanıyor. Yeni kent merkezi Bayraklı'da yapılacak projenin zemin etütleri tamamlandı. Emsalsiz bir proje olması için de Türkiye'nin sayılı mimarlarının katıldığı, çağrı usulü bir yarışma düzenleyen Avcılar İnşaat, önümüzdeki günlerde tanıtımını yapacağı projesini de belirledi. 

2015 yılının bahar aylarında başlaması planlanan 38 katlı gökdelen projesini 24 ayda tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceklerini belirten Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı, "Mimari projemizi belirledik, mimarımızla anlaşmamızı yaptık. Diğer projelerimizi hazırlatıp onayladık. Projemiz aynı bölgede yapımı başlayan diğer projelerden yeşil alanının yoğunluğu ile ayrılıyor" dedi. Doğa ile iç içe bir proje hazırladıklarını, projenin modern şehir yaşamı ile iş hayatını birleştireceğini anlatan Avcı, projenin yapımında da akıllı bina ve temiz enerji sistemlerinin kullanılacağını söyledi. 

Avcılar İnşaat'ın alanında hızla yükselen bir marka olduğunu, sadece son 5 yılda İzmir'de milyon dolarlık yatırımlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Avcı, doğru proje, doğru konum, kalite ve uygun fiyat dengesinin bu başarıyı getirdiğini söyledi. Hayata geçirdikleri projeleri hep taahhüt ettikleri tarihten önce hak sahiplerine teslim ettiklerini de vurgulayan Avcı, müşteri memnuniyetinin ise firmanın ana prensibi olduğunu anlattı. 


Yakında ofis kalmayacak

Eski kent merkezindeki iş ve ticaret yoğunluğunun Bayraklı'ya kayacağını söyleyen Avcı, "3 sene sonra Bayraklı'daki gökdelenlerde ofis bulunamayacak. Eski kent merkezindeki en genç bina 30 yaşındadır ve bu semtlerin altyapısı trafik yükünü artık kaldıramıyor. İzmir'in yeni kent merkezinde, ulaşım ve otopark sorunu bulunmayan, İZBAN gibi bir imkana sahip Bayraklı; yakın dönemde hukuk, bilişim, lojistik, finans ve tıp sektörlerinin gözdesi haline gelecek" dedi. 

İzmir'de birçok marka projenin yapıldığını ancak bu yapılarda çok yüksek aidatlar istendiğine dikkat çeken Avcı, "Kurduğumuz AVC Profesyonel Site Yönetimi şirketimizle bu sorunu da çözüyor; hayata geçirdiğimiz marka projelerde, kaliteli residence hizmetini çok daha uygun aidatlarla sağlıyoruz" diye konuştu. 


İzmir ile anılacak 

Projenin hayata geçireceği arsanın üç ortağından biri olan Civas Cıvata A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Soyer Kıvanç da bu alanda uzun yıllar İzmir'le anılacak bir projenin hayata geçirilmesini arzuladıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bayraklı ilçe sınırları içerisinde kalan arsamız dedem merhum Hilmi Selvili'den ailemize hatıradır. Bu kadar güzel ve anlamlı geçmişe sahip arsamızda,  İzmir  hassasiyetimizle birlikte şirket menfaatlerimize de uygun olarak, İzmirimize yakışır, uzun yıllar ayakta kalacak ve Bayraklı'ya da değer katacak bir proje üretmek için kolları sıvadık" dedi.

İzmir'in çehresini değiştirecek

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı, yeni kent merkezinde birçok yüksek yapı projeleri bulunduğunu belirterek, "Bu projelerimizden birisini de Civas A.Ş. ve Selvili Ailesi'nin bu değerli arazisinde hayata geçireceğiz. Projemiz, Adliye çevresinde yapılmakta olan ve İzmir'in çehresini değiştirecek onlarca yüksek yapıdan biri. Diğer projeleri hayata geçiren meslektaşlarımı da kutluyorum. Çünkü hem Bayraklı sahil şeridinin hem de İzmir'in böyle bir değişime ihtiyacı var. İzmir'in 2020 vizyonu da bunu gerektiriyor" dedi. 


Lobi Parlas'ta son fırsatlar

Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı,  Ankara  Caddesi'nde, Bölge Metro Durağı yanında ve Yaşar Üniversitesi karşısında hayata geçirdikleri Lobi Parlas Residence'ın 5'te 4'ünün temelden satıldığını söyledi. Yaşamın 24 saat devam edeceği Lobi Parlas Residence'da toplamda 5 bin 500 metrekare kapalı alışveriş merkezi bulunacağını kaydeden Avcı, "Lobi Parlas Residence, 1+1 ofis, home ofise, süit ve loft daire seçenekleri; sosyal alanları, konum ve yatırımcıya sunduğu eşsiz fırsatları ile vazgeçilmezin simgesi olacaktır" dedi. 

Devam eden projeler

Avcılar İnşaat'ın Bornova ve Bayraklı'da devam eden birçok projesi bulunuyor. Bu projelerden bazıları şunlar: 

* Avcılar Office Bayraklı: İzmir Adliyesi çevresinde inşa edilecek. Projeye 2 ay içinde başlanacak. Yaklaşık 7 ayda teslim edilecek. 

* CaddeTeras: Yaşar Üniversitesi ile Şifa Üniversitesi yanında hayata geçirilecek. Teras konseptine sahip projeye 3 ay sonra başlanacak, 14 ayda teslim edilecek. Projede 300 daire olacak. 

* Avcılar Residence: Forum Bornova'nın karşısında, İzmir Koleji'nin yanında inşa edilecek. Kentsel dönüşüm kapsamında 200 riskli eski yapı yıkılacak. Yerine 300 modern konut yapılacak. Eylül 2016'da teslim edilecek. 


Yeni kuşak büyük hedefler 

Hikmet Avcı tarafından 1989 yılında kurulan Avcılar İnşaat, şimdiye kadar yaklaşık 10 bin aileyi konut sahibi yaptı. 2000 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı İdris Avcı'ya devreden Hikmet Avcı, Onursal Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Avcılar İnşaat'ın önümüzdeki 10 yılda İzmir'in en büyük inşaat firması olma vizyonu ile yoluna devam ettiğini anlatan İdris Avcı, 2020 yılına kadar kentte hayata geçirmeyi planladıkları tüm projelerin hazır olduğunu ifade etti.



Yeni Asır




Geri Dön