29 / 03 / 2024

Avcılar Muhtar İşleri Müdürlüğü kuruldu!

Avcılar Muhtar İşleri Müdürlüğü kuruldu!

Avcılar Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında, Muhtar İşleri Müdürlüğünün kurulmasına yönelik hukuk komisyonunun kararını görüştü. Görüşme sonunda Muhtar İşleri Müdürlüğünün kurulması oy birliği ile kabul edildi.




Avcılar Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında, Muhtar İşleri Müdürlüğünün kurulmasına yönelik hukuk komisyonunun kararını görüştü. Görüşme sonunda Muhtar İşleri Müdürlüğünün kurulması oy birliği ile kabul edildi. Avcılar Belediyesi bu kararıyla İstanbul’da “Muhtar İşleri Müdürlüğü”nü kuran ilk belediye oldu. 


Muhtarlıklar Müdürlüğü ile muhtarların mahalleleri ile alakalı belediye hizmetlerine ilişkin konuların ilgili birimlere anında iletileceğini söyleyen Başkan Dr. Toprak Benli, “Muhtarlıklar, vatandaşlarımızın kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesi olması itibariyle, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli rol oynar. Biz de bu nedenle belediyemiz bünyesinde Muhtar İşleri Müdürlüğünün kurulması için çalışmalarımızı başlattık. 


Kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde vatandaşa sunulması ve sorunların en kısa sürede ilgili birimlere iletilmesi amacıyla kurulacak olan Muhtar İşleri Müdürlüğü, muhtarlarımızın taleplerini değerlendirip takip edecek, diğer kurumlarla iletişim kurmalarında yardımcı olacak ve isteklerin etkin bir şekilde sonuçlandırılmasında önemli görev üstlenecek. Muhtar İşleri Müdürlüğü, muhtarlar ve belediye arasında koordineyi sağlayarak, en kısa sürede çözüm yoluna gidecek” dedi. 





Avcılar Belediyesi


Geri Dön