24 / 04 / 2024

Avcılar Tahtakale Mahallesi kentsel dönüşüm için yıkılacak mı?

Avcılar Tahtakale Mahallesi kentsel dönüşüm için yıkılacak mı?

Avcılar Tahtakale Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak mı? Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde dönüşüm Ispartakule bölgesiyle sınırlı mı kalacak? Avcılar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Tahtakale Mahallesi yıkım planı var mı?



Avcılar Tahtakale Mahallesi kentsel dönüşüm için yıkılacak mı?


İstanbul'un Avcılar İlçesi sınırları içindeki Tahtakale Mahallesi, kentsel dönüşüm ile yıkılacak mı? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın rezerv yapı alanı sınırları içinde kalan Ispartakule mevkii dışında kentsel dönüşüm çalışması var mı? Avcılar Belediyesi, "Tahtakale Mahallesi kentsel dönüşüm ile yıkılacak mı?" sorusuna ne cevap veriyor? 


Tahtakale'nin bir kısmı rezerv yapı alanı içinde!


Avcılar Tahtakale Mahallesi'nin bir kısmı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 4 Ekim 2013'te yayımlanan İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı Sınır Revizyonu bildirisinde açıklandığı üzere Rezerv Yapı Alanı dışına çıkartıldı. 


Bilindiği üzere Tahtakale ve Ispartakule toplu konut alanı için hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon ve ilave uygulama imar planları, 30 Eylül - 21 Mart 2013 tarihleri arasında ilanen askıya çıkarılmıştı...


Avcılar Tahtakale ve Ispartakule imar planları için tıklayın!


Tahtakale Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yıkımı olacak mı? Avcılar Belediyesi ne diyor?


Avcılar Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre; Tahtakale Mahallesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 07.11.1997 tarihli 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarında Ispartakule Çiftliği mevkii ile birlikte kentsel dönüşüm alanı içinde yer alıyordu. Bu planlar uygulanmıyor...


Uygulamada olan 'Avcılar Tahtakale Mahallesi'nin bir kısmı' olarak ifade edilen Ispartakule Toplu Konut Alanı'nın rezerv yapı alanı içine alındığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 30.09.2013 tarihli 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları ise Tahtakale Mahallesi'nin tamamını kapsamıyor.


Bakanlık'tan yeni bir karar çıkana kadar kentsel dönüşüm Ispartakule Çiftliği mevkii ile sınırlı kalacak ve Tahtakale Mahallesi'nin tamamında bir yıkım yapılmayacak. 


Geri Dön