24 / 04 / 2024

Avcılar'a 250 yataklı devlet hastanesi geliyor!

Avcılar'a 250 yataklı devlet hastanesi geliyor!

AK Parti Avcılar İlce Başkanı Ali Burak Tepe, İBB Deniz Köşk Davet Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Avcılar'a 250 yataklı hastanenin açılacağının müjdesini verdi.



AK Parti Avcılar İlce Başkanı Ali Burak Tepe, İBB Deniz Köşk Davet Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Avcılar'a 250 yataklı hastanenin açılacağının müjdesini verdi. 


Avcılar halkına müjde veren Ali Burak Tepe, "Kasım ayında Devlet Hastanesl'nin ek hizmet binasının temeli atılacak Avcılar, 250 yatak daha kazanacak. Mehmet Müezzlnoğlu, Recep Akdağ ve konunun takipçisi olduğu Icin Başhekimimiz Bülent Catıkkas'a teşekkür ediyoruz" dedi.


MEVCUT HASTANE YETMİYOR 


Toplantıya katılan Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Catıkkas, Avcılar ilcesi'nin her gecen gün büyüdüğünü ve mevcut hastanenin yetmediğinin altını çizerek, "Nüfusu 500 bine dayanan ilçemize 100 yataklı bir hastane yetmiyordu. Bu nedenle AK Parti İlce Başkanlığı İle birlikte ilçeye daha donanımlı ve kapasiteli bir hastane yapılmasını planladık Uzun ve meşakkatli bir süreç sonrası 250 yataklı, 30 acil servisi olan, günde 50 ve ya 60 ameliyat yapılabilecek, doğumhanesl olan ek binamızın yapımını Sağlık Bakanlığı'na onaylattırdık, ihalesi yapılan ek hastane binamız, umuyorum İki yıl içinde halkımızın hizmetine açılacaktır" seklinde konuştu.


Avcılar Yesilkent Mahallesi'ndeki yıkım ile ilgili düşüncelerini de paylasan AK Parti İlce Başkanı Ali Burak Tepe, "Bu binaların yıkımını Büyüksehir Belediyesi yapmadı. Avcılar Belediyesi yıktı. Avcılar Belediyesi'nin logolu araçları ve zabıtaları oradaydı. Yıkımla İlgili İBB'deki yıkım biriminin bile haberi yok. İBB'nin yıkılan bu binalarla ilgili herhangi bir resmi talebi de yok. Büyüksehir Belediyesi 10 Mart'ta 39 ilce belediyesine kaçak yapılaşma İle ilgili bir tebligat yayınla mı s. Bu tebligat, yıkım tebligatı değildir. Kaçak yapılaşma İle İlgili bir uyarı tebligatıdır" seklinde konuştu. 


TEPE: YUNAN BİLE BÖYLE VİCDANSIZLIK YAPMADI 


Başkan Handan Toprak Benli tarafından İlk medls toplantısında yaptığı açıklamaya da değinen Burak Tepe, "Başkan Benli, 'Kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceğim' demişti. Bizde helal olsun farklı bir belediye başkanı geliyor diye düşündük, inşallah dediğini yapar diye İyi niyetle baktık. Ama baktık ki söylemlerle eylemler birbirini tutmadı. Sadece bu sene blneyakın kaçak İnşaatın yapıldığı iddia ediliyor. Avcılar Belediyesi'nin haberi olmadan civi cakamazsınız diyorlar. Adamlar 3-4 katlı binalar dlkmls. Bunlan nasıl görmüyorsunuz? Yaptırıyorsunuz, yıkıyorsunuz ardından ceza kesiyorsunuz. Yunan bile böyle vicdansızlık yapmadı" dedi. 


"KALICI PROJENİZ YOK!" 


Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprakın bugüne kadar aldığı 82,5 milyonluk borçlanma yetkisini değerlendiren Tepe, "Belediye meclisinden 17,5 milyonluk bir borçlanma yetkisi geçti. Sonra 65 milyonluk bir borçlanma yetkisi daha aldı. Biz AK Parti olarak destek vermedik. 

Borç alacaksanız karşılığında bir yatırım sunmak zorundasınız. Binalar, tesisler yaparsanız hadi neyse. Borç talep edersiniz. Ancak siz bu güne kadar bir ton bile hare dökmemlsslniz. Hiçbir elle tutulur kalıcı projeniz yok. Bu neyin borçlanması, bir bileniniz var mı? isçi maaşlarını ödeyemeyen bir belediye, böylesine yüksek rakamlı lüks araçlara da ayrıca binmez. 

Gırtlağına kadar bordu ve isel maaşlarını ödeyememiş bir belediye başkanı olsaydım, cok daha mütevazı araçlara biner, lüks meraklısı olmazdım. Büyük projeler ve hizmetler üretirsiniz, borcunuz olmaz o zaman dilediğiniz araca biner, dilediğiniz makamlarda oturursunuz" seklinde konuştu.


Kent Yasam 



Geri Dön