26 / 04 / 2024

Avcılar'da 30.708 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Avcılar'da 30.708 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İstanbul İli, Avcılar İlçesi,Avcılar Mahallesi, Cihangir Mevkii'nde bulunan konfeksiyon fabrikası 30 milyon 708 bin TL bedel ile icradan satılıyor.



İstanbul İli, Avcılar İlçesi,Avcılar Mahallesi, Cihangir Mevkii, 21713 Parsel, A Blok, 1 BODRUM+ZEMİN +1+2.KAT, 1 Nolu Bağımsız Bölüm İdari Bina Konfeksiyon Fabrikası nitelikli taşınmaz icradan satışa sunuldu. 


İstanbul İli, Avcılar İlçesi, Avcılar Mahallesi, Cihangir Mevkii, 31 pafta, 21713 parselde kayıtlı, A Blok, 1 bodrum zemin 1-2 kat, 1 bağımsız bölüm: A Blok 1 nolu bağımsız bölüm Konfeksiyon Atölyesi ve İdari Bina olarak tanımlı 2 ayrı binadan; 'L' şeklinde inşa edilmiştir. A Blok binanın yapı tarzı betonarme karkas yapı, yapı nizamı blok nizam olup A Blok; Zemin kat+1. kat+2. katlı konfeksiyon fabrikası, Bodrum kat+ Zemin kat+1. Kat+2, Katlı idari binadan oluşmaktadır. Konfeksiyon Fabrikası Zemin katın tamamı 2952 m2 alanlıdır. Onanlı mimari projede ortak alan niteliğinde 1770 m2 si otopark, 440 m2 si sığınak olarak, 742 m2, 1 nolu bağımsız bölüme ait Yemekhane, Otopark, Soyunma, Duş ve wc'ler olarak planlanmıştır. Mahallinde ise katın tamamı ticari amaçlı kullanılmaktadır. 1. kat ve 2. katın herbiri 2.952'şer m2 alanlıdır. Katların her biri kullanan firmanın ihtiyacına yönelik bölümlere ayrılmıştır. Konfeksiyon fabrikası olarak tanımlı kısım toplam ortak alanlar hariç 6.646 m2 alanlıdır.İdari Bina; Bodrum Kat imalathane, zemin kat, satış ve kafe, 1. ve 2. kıatlar idari kısım olarak kullanılmaktadır. Zemin kattan konfeksiyon fabrikası olarak tanımlı kısma geçiş sağlanmıştır. İdari Bina Toplam 1.919 m2 alanlıdır. A Blok binanın dış cephesi sıvalı ve boyalıdır. A Blok binanın kullanım alanlarına göre, mermer, seramik, paledyen, karomozaik, güçlendirilmiş şap ve epoksi olmak üzere çeşitli malzemeler ile kaplıdır. İdari binanın ara sahanlıkları ve merpen basamakları mermer kaplıdır. Binanın ofis olarak kullanılan hacimlerin yer döşemeleri laminant kaplı olup iç kapıları ahşap doğrama kapıdır. Tavanları asma tavan duvarları plastik boyalıdır.İdari binada ofis bölümleri, toplantı odası, satış yeri, yemekhane ve cafe gibi çeşitli hacimler bulunmaktadır.Binada yük asansörü, elektrik ve su tesisatı bulunmaktadır. A BLOK YAPI 1998 YILINDA İNŞAA EDİLMİŞTİR. Bağımsız bölümlerin bulunduğu arsanın 3.500, TL/m2 değeri olduğu, bağımsız bölümlerin sahip olduğu mimari durum ve yapım yıllarına göre+ Bulunduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Sınıfına ve diğer etkenlere göre maliyetleri olan; 750,00 TL/m2, 800,00 TL/m2 ve 1200,00 TL/m2 değerleri göz önüne alınarak hesaplanmış ve A Blok 1 Nolu Bağımsız bölüm 30.708.000,00 TL muhammen bedel üzerinden satışa çıkarılmıştır.


Kıymeti : 30.708.000,00 TL

1. Satış Günü : 23/05/2017 günü 14:35- 14:40 arası

2. Satış Günü : 23/06/2017 günü 14:35 - 14:40 arası

Satış Yeri : Küçükçekmece Belediyesi Mezat Salonu (Gültepe Malı. Bağlar Cad. No:71 Fatih Camii Bahçesi-Muhtarlık Binasının 1.Katı) Küçükçekmece/İSTANBUL


Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- İİK 127. Md. Göre Satış İlanı Tebliği: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/2643 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.30/03/2017

(İİK m.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.



Geri Dön