25 / 04 / 2024

Avcılar'da deniz manzaralı bakım merkezi kuruldu!

Avcılar'da deniz manzaralı bakım merkezi kuruldu!

Sağlık Bakanlığının, bakıma muhtaç ağır hastalar için başlattığı "Manevi Destek Projesi" çerçevesinde, Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesinde, deniz manzaralı ve konforlu Palyatif Bakım Merkezi kuruldu.



Sağlık Bakanlığının, bakıma muhtaç ağır hastalar için başlattığı "Manevi Destek Projesi" çerçevesinde, Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesinde, deniz manzaralı ve konforlu Palyatif Bakım Merkezi kuruldu.


Kamu Hastaneleri Birliği Çekmece Bölgesi Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, devlet hastanesinde özel olarak dizayn edilen 8 oda, bakıma muhtaç hastalar için ayrılarak Palyatif Bakım Merkezine dönüştürüldü.


Beş yıldızlı otel konforunda hizmet veren, deniz manzarası, özel doktor ve hasta bakıcılarıyla dikkat çeken merkez, ev ortamında bakılması mümkün olmayan ağır hastalara hizmet verecek.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Kamu Hastaneleri Birliği Çekmece Bölgesi Genel Sekreteri Prof. Dr. İhsan Bakır, merkezi, kanser başta olmak üzere ağır hastalıklarda, hasta ve yakınlarına moral vermek ve hastaların hayatını kolaylaştırmak için kurduklarını belirtti.


Hastanelerindeki merkezin, Türkiye'nin en donanımlı ve ferah Palyatif Bakım Merkezi olmaya aday olduğunu ifade eden Bakır, merkeze ilişkin şu bilgileri verdi:


"Merkezde 15 personelimiz hizmet verecek. Türkiye'de henüz yeni uygulanmaya başlanan Palyatif Bakım merkezlerinin sayısı, Sağlık Bakanlığının çalışmalarıyla her geçen gün artıyor. Hastalığının son evresinde yer alan veya bakıma muhtaç hastaların hastane ortamında ve özel ilgi ve alakayla bakımını ifade eden merkezler, hastaların yaşam kalitesini de arttırıyor."


Hasta yakınları da faydalanacak


Bakır, Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi bünyesinde açılan merkezin hasta kabul etmeye başladığını aktardı.


Sıklıkla kanser hastalarına hizmet veren merkezlerden, uzun süredir yoğun bakım servisinde tedavi edilen hastaların da yararlanabileceğine dikkati çeken Bakır, şunları kaydetti:


"Verilen hizmet aynı zamanda hasta yakınlarını da kapsamaktadır. Zira bir taraftan hastanın şikayetleri giderilmeye çalışılırken, diğer taraftan hasta ve yakınlarının karşılaşabileceği sosyal ve psikolojik sorunlar topluca değerlendirilmekte ve çözüm üretilmeye çalışılmaktadır. Palyatif tedavi, destek tedavisidir. Hastaların şikayetlerini gidermek, onları rahatlatmak için yapılan tedavilerdir. Örneğin, kansere bağlı ağrısı olan ya da yemek yiyemeyen hastaların sıkıntılarını gidermek için özel bakım ve destek tedavileri uygulamaktayız. Merkez, çok sayıda kronik hastalık için hizmet verecek." 


Bakır, Palyatif Bakım Merkezi için hastanenin en ferah ve güzel manzaralı katını hizmete açtıklarına değindi. Odalarında televizyon, mini buzdolabı, özel banyo ve tuvaletler, panik butonları, klima gibi çok sayıda donanım bulunduğunu ve merkezde ailelerin hastayla zaman geçirebileceği alanlar hazırlandığını ifade etti.


Merkezde, hasta ve yakınlarının moralini yüksek tutmayı hedeflediklerini vurgulayan Bakır, "Uzun süren rahatsızlıklarda bazen aileler hastayla yeterince ilgilenemiyor. İşini bırakmak zorunda kalanlar oluyor. İnsanların günlük hayatlarına devam ederken hastaları için gözü arkada kalmasın istiyoruz" ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön