26 / 04 / 2024

Avcılar'da yeşil alana oto yıkama ve otopark!

Avcılar'da yeşil alana oto yıkama ve otopark!

Başkan Mustafa Değirmenci döneminde yeşil alan ve ilkokul alanı olarak belediye lehine terk edilen 2 parsel ticarethaneye dönüştürüldü. Yeşil alan olarak belirlenen 5078 parsel üzerinde oto yıkama ve otopark açılırken su çıkarmak için 250 metre de sondaj vuruldu.



Avcılar Cihangir Mahallesi Reşit Paşa Caddesi'nde Adanır ailesine ait yaklaşık 15 dönüm arazi 2008 yılında 3 parsele bölündü. 5 binlik planlara uygun olarak yapılan binlik planlarda arazinin 5 bin metrekaresine imar verilirken diğer iki parsel yeşil alan ve ilkokul alanı olarak kullanılmak

üzere belediyeye terk edildi. İddiaya göre dönemin Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci mülk sahibini ruhsat vermemekle tehdit ederek 4053 metrekarelik okul alanının Milli Eğitim yerine belediye devredilmesini sağladı.


Yeşil alanda iki tesis

Planlara göre yeşil alan olarak belirlenen yaklaşık 5 bin metrekarelik yeşil alana ise yine Mustafa Değirmenci döneminde 2 katlı bir kafeterya yapıldı. Mustafa Değirmenci'nin hale† Handan Toprak döneminde ise aynı yeşil alan üzerine otopark ve oto yıkama tesisi kuruldu, bu iki tesisle yetinilmeyerek yeşil alanın ortasında sondaj çalışması başlatıldı. Yeşil alanı kullanarak ticarethaneye çeviren şirketin ise Avcılar Belediyesi'nden iş alan taşeronlardan biri olduğu iddia edildi.


Milli Eğitim'e devredin

Yeşil alan üzerinde sondaj çalışmasını gören vatandaşlar İSKİ'yi göreve davet ederken Belediye Başkanı Handan Toprak'ın okul yeri olarak belirlenen 4 bin 53 metrekarelik alanın Milli Eğitim'e devredilmesini istedi. Vatandaşlar ayrıca yeşil alanda otopark ve oto yıkama tesisi açılmasına tepki göstererek belediyenin bu duruma nasıl göz yumduğunu sordu. Bu arada planlarda yeşil alan olarak gözüken alanın neredeyse tamamının asfaltlandığı görüldü. 


Gazetem İstanbul


Geri Dön