26 / 04 / 2024

Avcılar'daki 4 kat engeline meclisten onay geldi!

Avcılar'daki 4 kat engeline meclisten onay geldi!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, " Meclisten aldığımız yetkiyle bir planlama yapacağız, bir kent planını hazırlayıp halkımızın önüne sunacağız " dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin en fazla 4 katlı binalar için izin vermesi nedeniyle bir türlü başlanamayan kentsel dönüşümün uygulanabilmesi için önemli adım atıldı. Belediye Meclisi, aldığı kararla en kısa sürede ilçe için imar planı hazırlanması bunun Büyükşehir onayına sunulması, buradan sonuç alınamaması halinde ilgili bakanlık ve hükümetin devreye sokulması için çalışma başlatıldı. Avcılardaki sorunu anlatırken dokunun tümör gibi büyüdüğünü belirten Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, halkın haklarını korumak üzere burada hakem, bilirkişi, hem de yediemin pozisyonunda olacaklarını söyledi. 


DEPREM VE HEYELAN BÖLGESİ İÇİNDE   


Marmara Depremi'nin vurduğu 260 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Avcılar'da geçen 16 yıla yakın sürede kentsel dönüşüm için önemli bir adım atılamadı. Belediye Meclisi'nde uzun süreden bu yana tartışılan kentsel dönüşüm ile ilgili karar sonunda kabul edildi. Karara ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı CHP'li Dr. Handan Toprak Benli, Avcılar'ın tarihi, kültürel ve coğrafi açının yanı sıra eğitim ve ulaşım bakımından önemli bir konumda bulunduğunu buna karşılık zemin sorunları nedeniyle deprem ve heyelan bölgesi içinde olduğunu söyledi. 



DOKU TÜMÖR GİBİ BÜYÜMÜŞ


Handan Toprak Benli, "Doktor diliyle' söyleyeyim bir doku tümör gibi büyümüş. Meclisten aldığımız yetkiyle bir planlama yapacağız. 10 mahallemizden denizi ve gölü gören, su ile buluşmuş her caddesi ana arterlere ve suya açılan insanların bütün donatı alanlarını, ihtiyaçlarına cevap veren bir kent planını yapıp halkımızın önüne sunacağız ve onlarla birlikte, onların da görüşünü alarak önce İstanbul Büyükşehir'e sonra da yapmadığı takdirde bakanlığa sunarak bir an evvel uygulamaya geçirerek. Riskli yerlerde 'Halksal dönüşüm' anlayışı ile kentsel dönüşümünü sağlayacağız. Buradaki halk, burada kalacak. Aynı adanın içinde bir yerde kirası karşılanmak üzere taşınacak sonra yine kendi adasına yerleşerek. Planın puzzle'nin parçaları gibi. İstenen yerden başlanabilir. Avcılar Belediyesi buna sadece hakem olacak" diye konuştu. 



GÜÇLÜ FİRMALAR İHALEYE GİREBİLİR 


"Firmalar yaptığımız büyük master planına bağlı olacak. Burada ne varsa, bütün donatı alanlarının aynısını yapacak. Birde insanları buradan çıkarıyorsa kirasını taahhüt edecek, verecek. Taahhüt ettiği sürede inşaatı tamamlayıp orada oturanları buraya taşıyacak. Avcılar belediyesi halkın haklarını korumak üzere burada hakem, bilirkişi, hem de yediemin pozisyonundadır. Güçlü olan ve gücünü bize gösteren firmalar inşaatlara girebilir, onların dışında daha küçük müteahhitler konsorsiyum yapabilir. Biz sadece onu yapabilme yeterliliği var mı, gereken maddi imkanları var mı ona bakarız. Biz imar planı yapıyoruz ve bu planı da kentsel dönüşüm ile birleştirip kentsel dönüşümü de halksal dönüşüme dönüştürüp onların bir an evvel dönüştürme şansı vereceğiz." 


Bizim Gazete


Geri Dön