29 / 03 / 2024

Avcılar'ın ulaşımı yeni yol ve metrolarla rahatlayacak!

Avcılar'ın ulaşımı yeni yol ve metrolarla rahatlayacak!

Kadir Topbaş, Banliyö hattının Ispartakule'ye gelmesi için çalışmaların devam ettiğini, Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu'nun da Halkalı ve Ispartakule'ye kadar uzayacağını müjdeledi. Avcılar'ın ulaşımı yeni yol ve metrolarla rahatlayacak.



Avcılar Ispartakule - Bahçeşehir Bağlantı Yolu ile Avcılar Tahtakale Köprüsü ve Kavşak Düzenlemesi'nin temelini atan Başkan Kadir Topbaş, Banliyö hattının Ispartakule'ye gelmesi için çalışmaların devam ettiğini, Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu'nun da Halkalı ve Ispartakule'ye kadar uzayacağını müjdeledi. Avcılar Ispartakule Bahçeşehir Bağlantı Yolu ile Avcılar Tahtakale Köprüsü ve Kavşak Düzenlemesinin temeli Başkan Kadir Topbaş'ın katılımıyla düzenlenen törenle atıldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği programda İstanbul Milletvekilleri Burhan Kuzu, Feyzullah Kıyıklık ve Ünal Kaçır, İBB Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan, İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş ve Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Eren ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de yer aldı. 

5,5 milyon liralık yatırımla bölge trafiği 2,5 ayda rahatlayacak. 

Törende konuşan Başkan Kadir Topbaş, Avcılar'a 10 yılda yaklaşık 650 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, yeni yatırımlarla ulaşımın daha da rahatlayacağını söyledi. 4,5 kilometrelik trafiği bypass edecek olan Avcılar Ispartakule Bahçeşehir Bağlantı Yolu'nun maliyetinin 4,5 milyon lira olduğunu, trafiğe güven getirecek Avcılar Tahtakale Köprüsü ve Kavşak Düzenlemesi'nin de 1 milyon liraya mal olacağını ifade eden Kadir Topbaş, şöyle konuştu; "Evinizde musluğu açtığınızda su geliyorsa, doğalgazı kullanıyorsanız, dereler ve denizler ıslah edilmişse bu biziz. Metrolara ve Marmaray'a biniyorsanız, bu bizi hatırlatır. İnsanı yaşat ki devlet yaşatsın anlayışıyla İstanbul'a hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Bir bardak suya muhtaç İstanbul'dan 60 milyar yatırım yapan bir İstanbul'a geldik. Daha yapacak çok işimiz var. Bizim derdimiz var. 

Müjdelenmiş bu şehir geçmişte olduğu gibi dünyanın takip ettiği bir şehre dönüşmelidir. Bu konuda en büyük gücümüz milletimizden aldığımız destektir. Önümüzdeki dönem inşallah Avcılar bugünden çok daha güzel ve farklı olacak." 


Büyükçekmece Gazetesi


Geri Dön