19 / 04 / 2024

Avi Alkaş: AVM'de tramvay müşterileri mağazaya taşıyacak!

Avi Alkaş: AVM'de tramvay müşterileri mağazaya taşıyacak!

Sapphire'de Kapalıçarşı konsepti kuran Avi Alkaş, Gümüşsuyu'ndaki Cennet Bahçesi'ni Zorlu Center'a uyarlama, Emaar'ın Libadiye projesinin içinde de nostaljik tramvay ile müşterileri mağazadan mağazaya taşıma planı yapıy



İstinye Park Alışveriş Merkezi'nin (AVM) içindeki geleneksel çarşı, yalnız bu projenin trafiğini yükseltmek' le kalmadı, geçmişin izlerini modern yapılara entegre etme fikrinin kendisinden sonraki projelerde de hayat bulması için örnek model de oldu. Bu ilgi çekici harmoninin mucidi ise gayrimenkul sektörünün özellikle ticari kanadında, uzun yıllardır danışmanlık veren Avi Alkaş. Jones Lang LaSalle Türkiye'nin başkanlığını yürüten Alkaş, şimdilerde yine merakla beklenen popüler projeler üzerinde çalışıyor ve aynı sistemi bunlarda da uygulamayı düşünüyor.

TARİHİ YARIMADA MANZARASI

En lüks rezidans projelerinden Sapphire'in AVM'sinde Kapalıçar şı'dan izler olacağını, geleneksel esnafın kendine yer bulacağını açıklayan Alkaş, Emaar ve Zorlu'nun hayata geçireceği projeler için de 'nostalji' kokan planlar yaptı. Gümüşsuyu'nun manzarasıyla ünlü Cennet Bahçesi'nin bir benzerini Zorlu Center'da kuracaklarını söyleyen Alkaş, "Pek çok insanın güzel anılarına konu olan bu mekâna, projenin tüm Boğaz ve Tarihi Yarımada'ya hâkim manzarası ile yeniden hayat vermeyi planlıyoruz" dedi.
 
AVM'nin içinden geçen Tramvay müşteri taşıyacak

Dubaili şirket Emaar'ın istanbul'da hayata geçireceği Libadiye projesinde ise tarihi dokunuşları nostaljik tramvayla yapacaklarını belirten Avi Alkaş, "Binanın içinde bir tramvay dolaşacak. Bu tramvay, AVM'nin içindeki bir servis aracı gibi hizmet verecek. Müşterilerin bina içindeki dolaşımını sağlayacak" diye konuştu. Zorlu Center ve Libadiye projesinde büyük iç avlular bulunduğunu ifade eden Alkaş, şöyle devam etti: "Amacımız bu avluları en iyi şekilde değerlendirmek. Bu tip geleneksel çözümler beğeni topluyor ve projeleri zenginleştiriyor. Geçmişin izlerini geleceğe taşıma iddiası ile yola çıkıyoruz, istinye Park'taki pazar yeri de, Sapphire'deki Kapalıçarşı forme buradan esinlenilerek vücut bul Şimdi, Cennet Bahçesi ile Zorlu Center'da, istanbul'un tarihindi önemli yer turan nostaljik trarrv da Libadiye-Çamlıca'da alışveriş dünyasını zenginleştirmek istiyc Bir süredir, Türkiye Sınai Kail Bankası'nın (TSKB) sosyal tesisi hizmet veren Cennet Bahçesi'ni aslına uygun olarak çay bahçesi kafe biçiminde uyarlanmasını planladıklarını vurgulayan Alkaş "Arazi içindeki bu bölümü gördüğümde, aklımda hemen Gümüşsuyu'ndaki o hava canlaı Fikrimi ilettim. Projeye gelen yeı yabancı turistler olsun, Istanbull ziyaretçiler olsun, herkes için iyi geçirebilecekleri, dinlenip bir şe yiyip içebilecekleri bir mekân yaratmak istiyoruz" diye konuştu.
Habertürk/Menekşe Ataselim


Geri Dön