20 / 04 / 2024

Avi Alkaş: En iyi yatırım aracı gayrimenkul!

Avi Alkaş: En iyi yatırım aracı gayrimenkul!

2007'den bu yana ticari gayrimenkul üzerine finansal ve profesyonel hizmetler veren Avi Alkaş en iyi yatırım aracının gayrimenkul olduğunu söyledi.




Avi Alkaş, 2007'den bu yana ticari gayrimenkul üzerine finansal ve profesyonel hizmetler veren, yatırım yönetimi danışmanlığı yapan JLL Türkiye'nin CEO'su... Alışveriş merkezi konsept geliştirme, kiralama ve yönetim alanlarında 20 yıldan fazla deneyime sahip. Bu deneyimin ışığında Alkaş zorlu dönemlerde şirket olarak üç konuya odaklandıklarını söylüyor: "Satışları artırmaya yönelik stratejiler geliştirmek, var olan risklerimizi minimize etmek ve giderleri daha sıkı denetlemek." Bu dönemde özellikle dikkat kesildiği konuların başında tahsilatların gecikmemesi ve işlerin söz verildiği zamanda bitirilmesi yer alıyor. 


Üniversitedeyken Eminönü, Kürkçü Hamam'da çıraklık yaparak iş hayatına atılan Alkaş, bu konuya özel önem veriyor ve bugünkü koşullarda varlıkları korumak için bunun elzem olduğunu söylüyor. Diğer yandan bu dönemde olabildiğince riskli projelerde yer almamaya çalışıyor, daha fazla ince eleyip sık dokuyarak hareket ediyor. Aslında formülü basit: "Hayata geçirileceğinden emin olduğun projeleri seç." Diğer yandan önemli fırsatların göz ardı edilmemesi gerektiğini zira geçiş dönemlerinin ilginç yatırım ya da satın alma olanakları yarattığına inanıyor. Bu çerçeveden bakıldığında önümüzdeki dönemde petrol fiyatlarıyla bağlantılı olarak Azerbaycan'dan Kazakistan'a uzanan bölgenin yatırım açısından cazip olduğunu düşünüyor. Ortadoğu pazarının, gerek turizm gerekse Körfez kaynaklı fonların yatırımcı olarak önem arz etmeye devam edeceği kanaatinde... "Balkanlardaki bazı fırsatlara da bakmamız gerektiğini düşünüyorum" diyor. 


Alkaş'a göre bugün en iyi yatırım aracı yine gayrimenkul -çünkü uzun vadede Türkiye'deki en geçerli yatırım bu ona göre. "Her ortamın değişen yatırım özellikleri ve öncelikleri vardır. Gençliğimde bugünkü kadar çok seçenek yoktu. Örneğin işe başladığım dönemde 'bulut'tan para kazanabilmek hayal bile edilemezdi. Dolayısıyla bugünün teknolojisiyle gelişmeye açık sahalarda, yenilikçi ve yaratıcı uygulamalarla daha çok karlılık elde edilebilecek" diyor. Alkaş, "İnsanlar halihazırda yaptıkları, bildikleri işe yatırım yapmalı" diye de ekliyor.


Forbes 


Geri Dön