25 / 04 / 2024

Avi Alkaş: Türkiye, MIPIM 2015'e damga vuracak!

Avi Alkaş: Türkiye, MIPIM 2015'e damga vuracak!

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, "Türkiye'nin, bu yıl Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM 2015'e damga vuracağına inancım tam" dedi.



Türkiye MIPIM'e ilk defa şehir maketi ile katılıyor' Alkaş Yönetim Kumlu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, "Yabancı girişimci için pek çok yatırım fırsatı sunan Türkiye'nin, bu yıl Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM 2015'e damga vuracağına inancım tam" dedi.Dünyanın en büyük Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM-The World's Property Market, bu yıl 26. kez düzenlenecek. Fuar, 1013 Mart tarihleri arasında Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilecek. 


Türkiye, önde gelen gayrimenkul firmalarının yanı sıra markalaşma hedefindeki şehirlerin katılımıyla MIPIM 2015'e damga vurmaya hazırlanıyor. 

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Tiirkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş ile Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, MIPIM 2015'in önem ve faydasıyla gayrimenkul sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi. 


Alkaş, MIPIM'i ziyaret eden gayrimenkul yatırımcılarının katılımlarını daha da eddnleştirdilderini belirterek, gelecekte hem şehirler han de gayrimenkul firmaları açısından çok daha büyük katılımların olacağını vurguladı. Şehirlerin şampiyonlar ligi olan MIPIM'e bu yıl Türkiye'den pek çok şehrin ve gayrimenkul sektöründen firmaların katılacağını ifade eden Alkaş, "Katılımcılarımız 93 ülkenin gayrimenkul firmaları, yatırımcıları, iş geliştiricileri ile tanışacak ve buradaki yatırım atmosferinin içinde yer alacaklar. 


2025'te bir dünya megapolü olmaya kararlı olan şehirlerimizin gündeminde gelişim ve dönüşüm yer alacak. Şehirlerimiz gelişim ve dönüşüm süreçlerini küresel rekabet koşulları çerçevesinde şekillendirmeli" ifadelerini kullandı. 

Bıı doğrultuda ortaya çıkan projeleriyle uluslararası arenadaki ticarette sınırları kaldıran MIPIM'e katılımın çok önemli olduğuna dikkati çeken Alkaş, "Yabancı girişimci için pek çok yatırım firsaü sunan Türkiye'nin bu yıl MIPIM'e damga vuracağına inancım tam. Bu fuarda yer almak bir güç gösterisidir ve kendine güvenen firmalar buraya katılacak" dedi.

 

İngiltere'de metrekaresi 40 bin sterline satılan daireler olduğuna dikMIPIM 2015'e stantla katılan şehirler arasında İstanbul, Ankara, Antalya ve Balıkesir'in dikkati çektiğini söyleyen Akozer, İstanbul'un 96 metrekarelik yasayan kent maketiyle 300 metrekarelik İstanbul Çadırı ıcınde temsil edileceğini ifade etti. İstanbul Kent Maketı'yle birlikte Türkiye'nin MIPIM'e ilk defa sehır maketiyle katılmış olacağını vurgukati çeken Alkaş, Türkiye rakamların hala bunun çok gerisinden geldiğini söyledi. Alkaş, şunları aktardı: "Önümüzdeki dönemde daha fazla Türk yatırımcısının Avrupa'da otel satın alacağını düşünüyorum. Neden? Çünkü zincirleşme çok önemli. Konferans otelleri önem kazandıkça birbirine bağlantılı bileşik kapları oynamak etkili oluyor. Bizim Türk girişimcisinin de uluslararası faaliyet gösterebilme avantajınım yakalamak lazım. Türkiye'nin turizm alanında ciddi kııovv-hovv oluşturduğunu görüyorum. Türkiye'ye hala gelmekte olan yeni zincir oteller var. Bugün İstanbul'un en az 35 adet 5 yıldızlı otele ihtiyacı var... Türkiye'de gayrimenkul sektöründe bir balon yok. Bizim gündemimizde 6,5 milyon konutun deprem dolayısıyla yıkılıp yeniden yapılanması var." layan Akozer, "İTO öncülüğünde geliştirilen proje ile İstanbul'un gelecegıneyon verecek mega projeler ve kamu yatırımları teknoloji de kullanılarak sergilenecek. Uluslararası katılımcıların İstanbul'u görebilecekleri 96 metrekarelik dev kent maketinde her saat basında İstanbul'un seslerini, tarihini yansıtan şovlar yapılacak" dedi. 


Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ise, MIPIM'in gayrimenkul firmaları kadar gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak isteyen global yatırım fonlarının da dünyadaki en önemli randevu noktası olduğuna dikkati çekti. 

M1PIM 2015'e katılan şehirler ve şirketlerin; uluslararası fon şirketleri ve yatırımcılarla birebir toplantılar organize edeceklerini anlatan Aközer, "MIPIM'de randevularınızı şimdiden alın. 


Fuarın verimliliğini artırmak için firmaların da şimdiden MIPIM'in online datasını kullanarak yabancı yatırımcılarla toplantı organize etmeleri gerekiyor. Buradaki firmalarla başlayan ilişkiler her yıl tazelenerek ve yıl içerisinde devam ettiği müddetçe MIPIM'in gerçek verimliliğini yaşayacağız. Bu tür fuarlarda süreklilik çok önemli" diye konuştu.Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında MIPIM'e hem şehir hem de şirketler düzeyindeki katılımda ciddi bir artış yaşandığına işaret eden Aközer, şunları kaydetti: "Uluslararası yatırımcının büyük bir ilgi gösterdiği MIPIM'de Türkiye'yi giderek daha çok büyüyen bir katılımcı kitlesiyle temsil ediyoruz. Bu, Türkiye'nin tüm dünyada doğıu temsil edilmesi ve yabancı yatırımcılarla işbirliği potansiyeli açısından son derece sevindirici bir gelişme. Bu yıl şehirlerimiz dünya şehirleri ile yarışacak Toplamda 21 firma stant katılımı ile bin 200 metrekarelik bir alanda Türkiye temsiliyeti yapılacak, firmaların MIP1M datasını kullanarak alacakları randevularla güzel işbirlikleri yakalayacaklarını umuyoruz." 'Mega projeler uluslararası yatırımcılarla buluşacak" Aközer, M İPİM Fuan'nın en önemli etkinliklerinden olan Konferans Progıanu'nda da, 11 Man Çarşamba günü İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın katılımıyla, İTO önderliğinde, "Discover istanbul: The Capital of Finance, Potential and Culture" başlıklı bir ana oturum gerçekleşeceğini söyledi. 

Aközer, diğer yandan, Türkiye pavilyonunda yer alan seminer salonunda da mega pro jeler ve şehir yatırımlarının uluslararası yatırımcılara anlatılacağını belirtti. 


Hürses


Geri Dön