29 / 03 / 2024

AVM inşaatından zarar gören 70. Yıl Hastanesi hizmet veremiyor

AVM inşaatından zarar gören 70. Yıl Hastanesi hizmet veremiyor

70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi, alışveriş merkezi inşaatı nedeniyle zarar gördü



70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'nin yanı başındaki alışveriş merkezi inşaatının zarar verdiği hastaneden hastalar 2 yıldır hizmet alamıyor 

İstanbul'un Bahçelievler ilçesindeki 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanıbaşmdaki alışveriş merkezi inşaatı sırasında zarar gören bazı blokların yaklaşık 2 yıldır kullanılamaması nedeniyle hastaların tedavilerinin aksadığı, randevuların da aylar sonrasına verildiği belirtildi. Özellikle omurilik felçlileri, engelliler, kas ve eklem tedavisi gören hastalar ile sağlık örgütleri, "Alışveriş merkezi ile Sağlık Bakanlığı arasındaki dava devam ediyor. Bakanlık, hastaların mağduriyetini önlemek için davanın sonuçlanmasını beklemeden ivedilikle hastaneyi onarmalıdır" dedi.

Türkiye'nin en önemli fizik tedavi hastaneleri arasında gösterilen 70. Yıl Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 23 Kasım 2007 tarihinde alışveriş merkezi inşaatı nedeniyle zarar gördü.

Yaşananlardan sonra 140 yataklı, iki hidroterapi havuzunun bulunduğu A bloku tamamen, B bloku da kısmen kullanılamaz hale geldi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından incelenme sonrasında "tehlike arz edecek kadar" hasar gördüğü raporunun verildiği ve buna karşın kullanılmasının tehlike oluşturduğu da öne sürüldü.

Sağlığıma Engel Olma Platformu'ndan Dr. Ali Çerkezoğlu, hastanenin rant değerinin yüksek bir alan üzerinde olduğunu belirterek "Ortada çok önemli bir sağlık sorunu var. Hastanenin bütünüyle tasfiye edilmesinden endişe duyuyoruz" diye konuştu.

Kas hastası Hakan Özgül de "Bizim gibi hastalar kaslarını zinde tutabilmek ve daha iyi kullanabilmek için fizik tedavi almalıdır, ancak bu hizmetten yoksun bırakılıyoruz" dedi.

Hastane başhekimi Doç. Dr. Kadriye Öneş ise alışveriş merkezi ile olan davanın 2 yıldır sürdüğünü ve bir an önce sonuçlanması gerektiğini belirterek "Sağlık Bakanlığı, yıkılan A Blok yerine 400 yataklı rehabilitasyon hastanesi yapacak, inşaatında önümüzdeki günlerde başlamasını bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Yetkilileri de inşaat sırasındaki zemin hareketi sebebiyle kısmen hasar gören hastaneye 2416 metrekare alanında yeni hastane binalarının tamamlanarak il sağlık müdürlüğüne teslim edildiğini belirttiler.

Yetkililer, "Bunun yanı sıra ayrıca yeni bir hastane bloku yapılması amacıyla 5 milyon TL'lik daha bütçe ayrılmış olup proje ve bütçe konularında Sağlık Bakanlığı ile görüşmeler devam etmektedir" dediler.
Cumhuriyet


Geri Dön