25 / 04 / 2024

AVM yatırımcısı Diyarbakır fırsatını inceledi!

AVM yatırımcısı Diyarbakır fırsatını inceledi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Mahir Solmaz, bugünkü yazısında Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), 3’üncü Anadolu Sohbetleri toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...



Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), 3’üncü Anadolu Sohbetleri toplantısını, ‘Işık Güneydoğu’dan Yükselir’ teması ile Diyarbakır’da gerçekleştirdi. AYD Başkanı Hulusi Belgü’nün ev sahipliğinde ve Prof. Dr. Emre Alkin’in moderatörlüğünde düzenlenen toplantıda Boyner Genel Müdürü Bülent Başaran ile Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu konuşmacı olarak yer aldı.


AYD Başkanı Hulusi Belgü yaptığı konuşmada: “Diyarbakırlı AVM’ler ve perakendeciler bizim için çok önemli. AYD, sizleri dinlemek, yorum ve ihtiyaçlarınızı öğrenmek, sorunlarımıza birlikte çözüm getirmek için kuruldu. Bu doğrultuda AVM müşterilerini dinlediğimiz araştırmalarımızı sizlerle paylaşmak; yorum ve görüşlerinizi öğrenmek adına bugün Diyarbakır’da toplanmayı arzu ettik” dedi. Belgü, Türkiye’nin ve Diyarbakır’ın perakende ve AVM sektörüne ilişkin bilgiler paylaştı ve katılımcıların sorularını yanıtladı.


Perakende sektörünün yalnızca AVM yatırımcıları tarafından değil perakendeciler tarafından da değerlendirildiği toplantıda Boyner Genel Müdürü Bülent Başaran; “Biz Boyner olarak Türkiye’de çok katlı mağazacılık kategorisinde 800’den fazla markayı müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bu kapsamda elimizden geldiğince farklı uygulamalar geliştirerek müşterilerimizin alışveriş alışkanlıkları ve talepleri doğrultusunda beklentilerini karşılamaya, hayatını kolaylaştırmaya ve farklı bir alışveriş deneyimi yaşatmaya çalışıyoruz. Hayata geçirdiğimiz Hopi uygulamamızla birçok müşterimize farklı olanaklar sunuyoruz. Diyarbakır’ın bu anlamda Türkiye birincisi olduğunu söyleyebilirim. Bu durum, çok başarılı bir operasyon ve saha yönetimi anlamına geliyor” şeklinde konuştu.


Toplantının bir diğer konuşmacısı Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu ise şunları söyledi: “Diyarbakırlılara bu güzel ortamı bize tesis ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Diyarbakır’da bir mağaza açmış olmaktan çok gururluyuz ve büyük bir keyifle bu güzel şehirde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’deki dördüncü büyük sektör perakende. Bu 750 milyar TL’lik bir büyüklük ve neredeyse Türkiye’nin gayrisafi milli hasılasının üçte birini oluşturan bir sektörde faaliyet gösteriyoruz; gelişime çok açık bir sektörden bahsediyoruz. Sadece AVM’ler değil tabiki cadde ve sokak mağazaları da bizler için çok önemli. Ancak AVM’ler bu gelişimi hızlandıran faktör oldular. AVM’ler Türkiye’ye perakendede organize ve modernleşme getirdi. Büyük perakendeci sayısı azdı, üreticilerin ürünlerini müşteri ile buluşturma imkanı azdı, az sayıda dükkanla perakendecilik yapanlar vardı. AVM’lerin hızlı büyüme trendi ile mağazacılık ciddi bir çağ atladı” yorumunu yaptı.


Toplantıya Diyarbakır AVM yatırımcıları, perakendeciler ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri Şeyhmus Mete ve Hüsnü Pervane de katıldılar. Soru cevap kısmında söz alan Şehymus Mete, AVM’lerde yerel markaların da yer alması gerektiğinin altını çizdi. Bu yararlı buluşma çalkantılı ve üzücü süreçleri geride bırakan Diyarbakır ticaret dünyası açısından yeni fırsat kapılarının açılmaya başladığının da göstergesi oldu.



Mahir SOLMAZ/Dünya 


Geri Dön