19 / 04 / 2024

AVM yatırımları 53,5 milyar dolara ulaştı!

AVM yatırımları 53,5 milyar dolara ulaştı!

AYD Başkanı Hulusi Belgü, Türkiye'de AVM sektörüne bugüne kadar 52,5 milyar dolar yatırım yapıldığını belirterek, bu rakamın 2016'da hayata geçirilen projelerle 53,5 milyar dolara ulaştığını bildirdi.



Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, Türkiye'de alışveriş merkezi (AVM) sektörüne bugüne kadar 52,5 milyar dolar yatırım yapıldığını belirterek, bu rakamın 2016'da hayata geçirilen projelerle 53,5 milyar dolara ulaştığını bildirdi.


Dernekten yapılan açıklamaya göre, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen Uluslararası Perakende ve Gayrimenkul Fuarı MAPIC kapsamında, Türk ve yabancı yatırımcılar AYD'nin düzenlediği yemekte bir araya geldi. Türkiye'ye potansiyel yatırımların artırılması amacıyla gerçekleştirilen yemeğe, çoğunluğu yabancı 200 yatırımcı, gayrimenkul geliştiricisi ve perakendeci katıldı.


Ana sponsorluğunu Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının üstlendiği yemekte katılımcılar, Türkiye ve potansiyeline inanmaya devam edecekleri mesajını verdi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen AYD Başkanı Hulusi Belgü, mevcut gündemde uluslararası ve yerli yatırımcıların bir araya getirilmesinin önemine işaret etti.


Türkiye'nin doğru şekilde anlatıldığında yatırım potansiyelinin hala çok yüksek olduğunu vurgulayan Belgü, şunları kaydetti:


"Türkiye'de AVM sektörüne bugüne kadar 52,5 milyar dolar yatırım yapıldı. 2016'da hayata geçen projelerle bu rakam ortalama 1 milyar dolar artarak 53,5 milyar dolara ulaştı. Türkiye dünyadaki 17'nci büyük ekonomi. Biz de Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri haline gelen perakende ve AVM sektörlerinin bu alanda temsil edilmesine çok önem veriyoruz. Bu hedefle gerçekleştirdiğimiz yemekte, davetlilerimiz kısa vadede ve uzun vadede Türkiye'ye yatırım potansiyelini tartışma imkanı buldu. Çalışmaya devam edip hedeflerimize ulaşacağımıza inancım tam."


AA


Haber Sabah'ta şöyle yer aldı;

AYD Başkanı Hulusi Belgü, Türkiye’de AVM yatırımlarının 53.5 milyar dolara ulaştığını, yabancı yatırımcının Türkiye’ye güveninin de tam olduğunu söyledi.


Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul ve perakende buluşması MAPIC'te, uluslararası ve Türk yatırımcılar 'AYD-MAPIC' yemeğinde bir araya geldi. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ev sahipliğinde gerçekleşen yemeğe çoğunluğu yabancı 200 yatırımcı, gayrimenkul geliştiricisi ve perakendeci katıldı. AYD Başkanı Hulusi Belgü, "Mevcut gündemde yabancı yatırımcı ile Türk yatırımcıların bir araya gelmesi kritik öneme sahip. Türkiye'yi doğru şekilde anlatmak bizlerin görevi. Yabancı yatırım açısından büyük potansiyelimiz var" dedi.


BU YIL ARTIŞ 1 MİLYAR DOLAR

Yemekte konuşan Nurol GYO Genel Müdürü Samim Hatipoğlu, Türkiye'ye inandıklarını ve AVM yatırımlarına devam edeceklerini belirtti. AYD Başkanı Hulusi Belgü ise mevcut gündemde uluslararası yatırımcıyla yerli yatırımcının bir araya getirilmesinin önemine dikkat çekti. Türkiye'nin doğru şekilde anlatıldığında yatırım potansiyelinin hala çok yüksek olduğunu vurgulayan Belgü sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de AVM sektörüne bugüne kadar 52.5 milyar dolar yatırım yapıldı. 2016'da hayata geçen projelerle bu rakam ortalama 1 milyar dolar artarak 53.5 milyar dolara ulaştı. Türkiye dünyadaki 17'nci büyük ekonomi. Biz de Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri haline gelen perakende ve AVM sektörlerinin bu alanda temsiliyetine çok önem veriyoruz. Bu hedefle gerçekleştirdiğimiz yemekte, davetlilerimiz kısa vadede ve uzun vadede Türkiye'ye yatırım potansiyelini tartışma imkanı buldu. Çalışmaya devam edip hedeflerimize ulaşacağımıza inancım tam."


Sabah 


Geri Dön