27 / 04 / 2024

AVM'ler 9.8 milyon metrekare büyüklüğe ulaştı!

AVM'ler 9.8 milyon metrekare büyüklüğe ulaştı!

Geçen yıl 75 milyar dolarlık ciroyla devlete 20 milyar lira vergi ödeyen AVM'ler, bu yıl 90 milyar liralık iş hacmi hedefliyor. AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü: "Bu yılki ciro hedefimiz 90 milyar lira" dedi.



Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Belgü, "2014'te gerçekleştirdiğimiz 75 milyar liralık ciro ile alışveriş merkezleri (AVM) devletimize 20 milyarlık vergi sağladı. Bu yılki ciro hedefimiz 90 milyar lira" dedi. AYD ve Soysal işbirliğiyle hayata geçirilen "AVM Yatırımları Konferansı", AVM yatırımcılarını, merkez yöneticilerini, perakendecileri ve sektöre destek veren firmaları bir araya getirdi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Belgü, Türkiye ekonomisinin güçlendiğine vurgu yaparak, "Artık karşımızda kolay kolay krize girmeyen dinamik bir Türkiye var. Sermayesi güçlü şirketlerle işadamlarımız dünya ekonomisinde önemli yer tutuyor" dedi. 


LOKOMOTİF SEKTÖR 

Belgü, sadece yakın coğrafyada değil dünyanın her yerinde Türk işadamlarının yıldızlaştığını dile getirerek şunları söyledi: "Perakende Türk ekonomisinin lokomotiflerinden biri oldu. 50 milyar dolarlık yatırım değerine sahip AVM'lerdeki iş hacmi 2014'te de büyümeye devam etti. Son bir yılda AVM'ler 9.8 milyon metrakerelik büyüklüğe ulaştı." 


Sabah


Geri Dön