24 / 04 / 2024

AVM'ler çevreyi kazanca çevirdi!

AVM'ler çevreyi kazanca çevirdi!

Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, maliyetler sebebiyle işletmecilerin yakın zamanda yeşil bina sertifikalarıyla tanışacaklarını söyledi.



Türk ekonomisinin en hızlı büyüyen sektörlerinden perakende, kendisine yeni bir yön çiziyor. Para ve insan trafiğini artırmak ve masraf kalemlerini düşürmek üzere tasarım ve mekan iyileştirmesine yatırım yapan sektör, çevre dostu binalara yöneldi. Sektörde son 5 yıldır dikkat çekici Yeşil AVM ve Yeşil Bina örnekleri sergileniyor. 



Levent'te Özdilek AVM, Esenyurt'ta Akbatı AVM, Acıbademde Akasya AVM; Antakya'da Palladium AVM gibi çevre dostu bina sertifikasına sahip kimi binalar, aydınlatmasından çatısına, mekanik sistemlerden inşaat malzemesine kadar tüm seçimleriyle yeşil binalar konusunda örnek teşkil ediyor. 




MALİYETLER DÜŞÜYOR 

Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, çevre dostu mağazaların enerji maliyeti ortalama yüzde 15, operasyon maliyeti yüzde 8 gerilerken, müşteri trafiğinin yüzde 4 ile 20 arasında arttığını belirtti. 



Serkan Emin, Türkiyede danışmanlık verdikleri AVM uygulamalarından örnekler verdi. 

Altensis kurucularından Serkan Emin, perakendecilerin yüzde 73'ünün enerji verimliliği kaygısıyla yeşil binaları tercih ettiğini söyledi. Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, Türkiyede mimari alanda yer alan başarılı örneklerin uygulamaları konusunda da bilgi verdi. 


Yeni Akit


Geri Dön